Hepimizin yüreğini yakan 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti! Asrın felaketi 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. 
   6 Şubat 2023 tarihi, Türkiye için unutulmaz bir acının başlangıcıydı. Kahramanmaraş merkezli iki deprem, ülkeyi sarstı, binlerce canın kaybına ve büyük bir yıkıma yol açtı. Aradan bir yıl geçtikten sonra, yurt içinden ve dünyadan gelen binlerce kurtarma ekibi, depremin ardından oluşan yaralarını sarmak için büyük bir çaba sarf etti.

Acısı yüreklerde!

    Bu trajik olay sadece 13,5 milyon insanı uykusundan uyandırmakla kalmadı, aynı zamanda tüm 85 milyon vatandaşı 'asrın felaketi'nin acısını yüreğinde hissettirdi.  Depremin ilk saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği 4. seviye alarm, uluslararası yardımı da içeriyordu. Türkiye, bu felaketi aşmak ve yıkılan şehirleri yeniden inşa etmek için güç birliği yaptı.

Başkan Altay Konya’da yapılan OICC kapsamında ikili temaslarda bulundu Başkan Altay Konya’da yapılan OICC kapsamında ikili temaslarda bulundu

Türkiye, dayanışma gösterdi

     Tahliye alanları oluşturuldu, yardım seferberliği başladı, vatandaşlar nakdi ve ayni yardımlarıyla depremzedelere destek oldu. "Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını"nda yurt içi ve dışından 213 televizyon ve 562 radyo, 9 milyonu aşkın SMS ve 115,1 milyar lira bağışla Türkiye, bir kez daha dayanışma gösterdi. 6 Şubat 2023 saat 04.17; Türkiye'nin kalbindeki bu acı, zaman geçse de hafiflemeyecek. Türkiye, bu tarihi ve saati, bir millet olarak birlikte yaşadığı bu zorlu süreci asla unutmayacak.