Düzce'de balık tezgahları denetlendi  Düzce'de balık tezgahları denetlendi 

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, parlamentoya bir kez daha çağrıda bulunduklarını ifade ederek, iktidarın Bağkur’lulara verdiği prim indirimi sözünü tutması gerektiğini söyledi. Alpay, 1982-2000 yılları arasında devletin belirlediği yasal şartlara uygun ticari faaliyetlerde bulunarak esnaf ve sanatkârlık yapmış mükelleflerin sigortalılık haklarına erişememesinin de “tescil mağduriyeti” olarak ifade edildiğini ve binlerce yurttaşın sorunu olduğunu kaydetti.

Acil yapılacak işlerin başında tescil mağduriyetinin de olduğunun altını çizen Genel Başkan Alpay, “Sigortalılık koşulları oluşmasına ve sigortalı sayılmaları gerektiği halde, kaydı bulunamayan sigortalılık haklarından mahrum bırakılan binlerce insanımızın mağduriyetleri artık son bulmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Mağduriyetler üzerinden inşa edilen bir düzen ayakta kalamaz”

MİLLİ SOL Genel Başkanı Hüseyin Alpay yayımladığı yazılı açıklamasında “Bağkurlu vatandaşlarımızın taleplerine kulak tıkayan, söz verdikleri halde prim indirimini gerçekleştirmeyen, 1999 öncesi Bağkur sigortalılarını SSK şartlarında emekli etmekten kaçınan bir sistem bu ülkeye yakışmıyor. TBMM’deki bütün partileri uyarıyoruz: Mağduriyetler üzerinden inşa edilen bir düzen ayakta kalamaz. İnsanlarımızın taleplerine kulaklarınızı tıkamayın, beklenen reformları bir an evvel yasalaştırın” dedi.