Ünlü moda ikonu Nihal Candan'ın cezaevindeki açlık grevi, geçtiğimiz yıl yaşanan soruşturmanın ardından ortaya çıkan hukuksal süreçte yeni bir boyut kazanıyor. Peki, Bahar Candan neden hapiste? Bahar Candan son durumu, grev mi yapıyor? İşte detaylar...

Bahar Candan neden hapiste?

İstanbul'da yaşanan hukuki süreçte, tanınmış moda ikonu Nihal Candan, cezaevindeki yaşadığı zorluklarla başa çıkamayarak açlık grevine başladı. Candan'ın kardeşi Bahar Candan ile birlikte, geçtiğimiz yıl Kasım ayında gerçekleştirilen bir soruşturma kapsamında tutuklanmışlardı. Bu süreçte, ikili "suç örgütüne üye olma" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlamalarıyla yargılanmakta.

İSKİ'den dijital dönüşüme devam İSKİ'den dijital dönüşüme devam

Bahar Candan son durumu, grev mi yapıyor?

Cezaevi koşullarının ağırlığıyla başa çıkamayan Nihal Candan'ın psikolojisi bozuldu ve anoreksiya hastalığına geri döndü. Daha önce bu hastalığı atlatmış olan Candan, cezaevi idaresine karşı bir protesto olarak beslenmeyi reddetti ve ağırlığı 37 kiloya kadar düştü. Durumunu açıklayan avukatı Kasım Ergün, Candan'ın artan kilo kaybının ciddi psikolojik sorunlarının bir yansıması olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'nin yürüttüğü soruşturma, ülke genelinde devlet kurumlarından yapılan araç satışlarıyla ilgili olduğu belirtildi. Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak bilinen Gülnihal Çiçek kardeşler, bu soruşturma kapsamında tutuklanmışlardı.