Haber: Mustafa Işık

İYİ Parti Tokat Merkez İlçe Başkanı Arif Er, Esnaf Odaları Başkanlarını uyardı. Tokat'ta İYİ Parti Tokat Merkez İlçe Başkanı Arif Er, Esnaf Odaları Başkanlarını uyardı. Er, Esnaf Odalarının siyaset üstü olması gerektiğini belirterek, "Esnaf Odaları, hangi siyasi partiden olursa olsun herhangi bir başkan adayı için şehrimizin her bir yerine destek pankartlarını yaptırıp asamaz. Bu durum farklı birçok partiye üye olan ve birçok partiye gönül vermiş Esnaf Odası üyelerinize saygısızlık hatta hakarettir" dedi.

Er, yaptığı açıklamada, Esnaf Odalarının 5362 sayılı kanun çerçevesinde yönetilmesi zorunlu olan yarı özel yarı resmi kuruluşlar olduğunu hatırlattı. Er, "Esnaf Odalarına üye olan her siyasi görüşten insanlar mevcuttur. Oda başkanlarının ebetteki siyasi görüşü olabilir fakat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları siyaset üstü olması gereken sivil toplum örgütleridir" diye konuştu.

Esnaf Odalarının temsil makamlarından aldığınız maddi ve manevi gücü kendi fikir birliği yaptığınız partilerin seçim propagandası olarak kullanamayacağını belirten Er, "Esnafları yok sayıp birilerine yalakalık yapamazsınız. Bu durum farklı birçok partiye üye olan ve birçok partiye gönül vermiş Esnaf Odası üyelerinize saygısızlık hatta hakarettir" ifadelerini kullandı.

Esnaf Odaları ve Esnaf Birliklerinin herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi gibi davranamayacağını vurgulayan Er, "Sizlerin görev alanları içinde herhangi bir siyasi partiye veya adaya aleni, açıktan destek vermek değildir. Sizlerin görevi meslek gruplarını temsil etmek, destek sağlamak, mesleki gelişimi desteklemek, sosyal dayanışma ve yardımlaşmaya teşvik etmek gibi faaliyetleri yürütmektir" dedi.

Er, Esnaf Odalarının şehrin her bir köşesine asmış oldukları pankartlarla bir siyasi partinin arka bahçesi olduklarını tescillediklerini belirterek, "Aynı zamanda da 5362 sayılı kanuna göre suç işlemektedirler. Bu eyleme en kısa sürede son verilmezse devletimizin yetkili mercilerine şikâyetimiz söz konusu olacaktır" diye konuştu.
Whatsapp Image 2024 01 24 At 07.23.08 (1)