Haber-Foto: Mustafa Işık

Tokatta, Gelecek Partisi İl Başkanı Ramazan Başaran, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Başaran, depremde Adıyaman'da yıkılan binada yakınlarını kaybettiğini ve hala kayıp olan yeğeninin olduğunu söyledi.

"11 milyon insan etkilendi, Adıyaman'da ödül almış binamız yıkıldı" diyen Başaran, "2017 yılında teslim aldığımız sekiz katlı 42 daireli binamız, geçen sene bugün tamamen yıkıldı. Bu binada yakınlarım yaşıyordu. 38 kişi vefat etti, bir kişi de kayıp. O da yeğenim, avukat idi. Hala bulunamadı." dedi.

Gelecek Partisi Tokat İl Başkanı Ramazan Başaran (2) Min

Adıyaman'da enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanmadı
Başaran, Adıyaman'da enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanmadığını ve hala birçok insanın kayıp olduğunu belirterek, "Şuan Adıyaman’a gitseniz zannedersiniz ki yeni deprem olmuş. Yeni binalar yapılıyor. Tabii yetersiz. 250 bin nüfuslu bir yer. 50 bin kişi vefat ettiğini söyleniyor, 200 bin kişi konteyner nasıl yerleşecek? Aileler hep 20 metrelik kare gibi yerde 10 kişi duruyor. Emin olun duruyor. Kendi ailemden biliyorum. Hala çadırda olanlar var. Konteynır ısınmıyor. Kışın soğukta, yazın sıcakta durulmuyor, Adıyaman’ın ve Güneydoğu’nun sıcağı ortada." ifadelerini kullandı.

"Devlet üç gün sonra geldi"
Depremden üç gün sonra yetkililerin bölgeye geldiğini ve "Hakkınızı helal edin" dediğini aktaran Başaran, "Ben neden hakkımı helal edeceğim? Biz devlete ana baba diyoruz. Benim babam birinci günde acımın yanında değil de üçüncü gün geliyorsa bir sürü ölü varsa ve hala ceset çıkıyorsa kimse kusura bakmasın, hakkınızı helal edin dememesi lazım." diye konuştu.

"Depreme dayanıklı binalar yapılmalı"
Başaran, deprem kuşağında yer alan Tokat'ta da biran önce tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, "Deprem değil, uygun olmayan binalar öldürüyor insanları." dedi.

Yargıtay Birinci Başkan Vekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Ahmet Ömeroğlu kimdir? Yargıtay Birinci Başkan Vekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Ahmet Ömeroğlu kimdir?

Başaran, açıklamasını 6 Şubat'ta vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileyerek tamamladı.