Tokat Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi BORA, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Tokat ve ilçelerinde faaliyet gösteren medya mensuplarıyla bir araya geldi.

01 MAYIS KUTLAMASI

Düzenlenen kahvaltı programında, geride bırakılan seçim sürecinde yoğun emek üreten Tokat basınının, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlamak için bu organizasyonu tertip ettiklerini söyleyen Başkan Lütfi BORA, katılım gösteren medya mensuplarına teşekkür etti.

Başkan Büyükkılıç, özel gençlerin temsili askerlik kınasına katıldı Başkan Büyükkılıç, özel gençlerin temsili askerlik kınasına katıldı

TARIMSAL SULAMA ÖNEMLİ
    

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Lütfi Bora’nın davetine katılanlar arasında yer alan Tokat Hürsöz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü gazeteci Fatih Kılıç, kahvaltı sonrası paylaşımında Başkan Bora ile sohbette öne çıkan konunun Tokat’ın tarımsal sulamadaki durumu olduğunu beyan etti. Gerek kış mevsimindeki kar yağışı, gerekse ilkbaharda nisan yağmurlarının beklenen oranda olmadığına dikkat çekildi. Tokat’ın sağ ve sol sahil sulama birliklerinin tarımsal sulamada sıkıntıyla yüzleşebileceğine dikkat çeken Başkan Lütfi Bora, mısır ekimin de bu sene yine yoğun olduğunu gözlemlediklerini, yaz sıcaklarının bastırmasıyla suyun öneminin çok daha belirgin hale geleceğini, buna yönelik nasıl tedbirler alınacağının daha şimdiden iyi bir planlama ile yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Tarımsal sulamanın planlanmasında köy muhtarlıkları, Tarım İl Müdürlüğü, DSİ İl Müdürlüğü, Ziraat Odası’nı işbirliği halinde görmek istediklerini dile getirdi.