Tokat'ta esnaf ve sanatkârların talepleri görüşüldü! Tokat'ta esnaf ve sanatkârların talepleri görüşüldü!

Tokat'ta 1984 ile 1989 yılları arasında ilk Valilik görevini yapan Recep Yazıcıoğlu, unutulmazlar arasında yer olmakta. Vefat etmiş olmasına karşın Onun adının Tokat'ta her zaman anılmasına vesile olan isimlerin başında Tokat'ın işitme engelli yazarı Turan Yalçın gelmekte. Onun için yazmış olduğu "Vali Recep Yazıcıoğlu, Liderlik Sırları" kitabı, adını ölümsüz kılan eserlerden biri oldu. Ve bugün Tokat’ta 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde Tokat Belediye Başkanı seçilen isim MHP adayı olarak gösterilen Mehmet Kemal Yazıcıoğlu oldu. Babasının Valilik yaptığı Tokat şehrine bugün Belediye Başkanı olan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun hayırlı uğurlu olsun ziyaretçileri arasında işitme engelli yazar Turan Yalçın vardı.

20240429 165805Kitabının çıkmasında desteğini gördüğü Gazeteci Fatih Kılıç ile birlikte Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nu makamında ziyaret eden Turan Yalçın hem babası için yazdığı kitabı, hem onun için yazılan gazete haber arşivlerini takdim etti.

Duygusal anların yaşandığı buluşmada rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu anıldı. Oğlunun da güzel hizmetlere vesile olması temenni edildi. 

OĞLUNUN DÜĞÜNÜNE DAVET ETTİ

İşitme engelli yazar Turan Yalçın, TÜBİTAK'ta çalışmakta olan oğlu Hüseyin Yalçın ile Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nu cep telefonu aracılığıyla görüntülü konuşturdu. 12 Temmuz tarihinde Tokat'taki düğününe şimdiden davet etti.

YAZICIOĞLU'NU UNUTMADI, UNUTTURMADI

O anları takip eden Gazeteci Fatih Kılıç, rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu'nun Tokat'ta göreve başladığı 1984 yılından buyana, tam 40 yıldır Onu unutmayan ve unutturmayan, vefanın gereğini yapan Turan Yalçın'ın gün geldiğinde Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu için de kitap yapmaktan geri durmayacağını belirtti. 

Günün anısına Vali Recep Yazıcıoğlu kitabını oğlu M. Kemal Yazıcıoğlu da imzaladı ve Gazeteci Fatih Kılıç'a takdim etti.

VEFA VE SEVGİ ŞİİRİ

İşitme engelli yazar Turan Yalçın bir de şiir yazmıştı. Şiirini de kitabıyla birlikte bıraktı. Vefa ve sevgi başlıklı şiirde samimiyet, candan içten sevgi, vefa, başarı temaları öne çıkarıldı.