Başkent Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAŞTEK) öncülüğünde Ankara’daki Tokat odaklı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla Ankara’da ikamet eden Tokatlıların katılacağı iftar buluşması kamuoyuna duyuruldu.

            Baştek ile birlikte Karayaka Kültür ve Dayanışma Derneği, Yeşilce Köyü Ankara Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Salkımören Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sincan Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tokat Zile Yıldıztepe Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile Ankara’nın en büyük Tokatlılar İftar Buluşması’nın 15 Mart 2024 Cuma günü (bugün) olacağı duyuruldu.

            15 Mart Cuma günü Sincan Belediyesi Fatih Fuar ve Kültür Merkezi’nde tertip edilecek Tokatlılar iftarının davetiyesinde “rahmetiyle toparlayacak, Kur’an ile düzelecek, bereketi ile doyuracak Mübarek Ramazan’ı Şerif’in sevincini paylaşmak üzere sizleri muhabbet ile iftar yemeğine davet ediyoruz.” ifadeleri yazıldı.

uyan türkiye baştek beyaz tvBAŞTEK BAŞKANI İBRAHİM OCAK’TAN DAVET

                Baştek Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ocak, iftar etkinlikleri için açıklamasında şunları belirtti:

            “Bizim için memleket işi gönül işi aşk işidir. İşini aşkla, gönülden yapan yorgunluk nedir bilmez. Biz de Ankara’da BAŞTEK olarak doğduğumuz şehrin kültürünü, hemşehrilerimizin arasındaki birliği beraberliği, daha da geliştirmek ve ortak bir Tokatlılık şuurunu güçlendirmek için canla başla çalışıyoruz. Unutmayalım ki Tokat sadece Tokat’tan ibaret değil. Tokat nüfusundan daha fazla bir nüfus ta Tokat dışında yaşıyor. Bu bizim gücümüz aslında. Önemli olan bu gücü harekete geçirerek güçlü bir TOKAT LOBİSİ oluşturmaktır. Tüm hemşehrilerilerimizi bu çabaya destek olmaya ve omuz vermeye davet ediyoruz.”

Hıdırellez, Mudanya'da coşkuyla kutlandı Hıdırellez, Mudanya'da coşkuyla kutlandı