Başkent Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BAŞTEK) öncülüğünde Ankara’daki Tokat odaklı sivil toplum örgütlerinin desteğiyle Ankara’da ikamet eden Tokatlıların görkemli bir iftarda buluştu.

            Baştek ile birlikte Karayaka Kültür ve Dayanışma Derneği, Yeşilce Köyü Ankara Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Salkımören Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sincan Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tokat Zile Yıldıztepe Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile Ankara’nın en büyük Tokatlılar İftar Buluşması 15 Mart 2024 Cuma günü gerçekleşti.

TOKAT LOBİSİ VURGUSU

15 Mart Cuma günü Sincan Belediyesi Fatih Fuar ve Kültür Merkezi’nde tertip edilen iftarda konuşan Baştek Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ocak, Tokat lobisi vurgusunu öne çıkardı. “Bizim için memleket işi gönül işi aşk işidir. İşini aşkla, gönülden yapan yorgunluk nedir bilmez. Biz de Ankara’da BAŞTEK olarak doğduğumuz şehrin kültürünü, hemşehrilerimizin arasındaki birliği beraberliği, daha da geliştirmek ve ortak bir Tokatlılık şuurunu güçlendirmek için canla başla çalışıyoruz. Unutmayalım ki Tokat sadece Tokat’tan ibaret değil. Tokat nüfusundan daha fazla bir nüfus ta Tokat dışında yaşıyor. Bu bizim gücümüz aslında. Önemli olan bu gücü harekete geçirerek güçlü bir TOKAT LOBİSİ oluşturmaktır.” ifadelerini kullandı.

Manisa İtfaiyesi'nden samanlık yangınları uyarısı Manisa İtfaiyesi'nden samanlık yangınları uyarısı

Baştek Yöneticilerinden Halis Çalışgan da bir değerlendirmede bulunurken “BAŞTEK Derneğimiz öncülüğünde diğer derneklerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz büyük iftar programı, Başkent Ankara'da bulunan camiamızın bir araya gelerek önemli bir dayanışma ve birlik mesajı verdiği güzel ve bereketli bir toplantı oldu. Sincan Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşen bu muhteşem iftar buluşması, BAŞTEK ve diğer Derneklerimizde emek veren herkesin özverili çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş ve onların kıymetini bir kez daha hatırlatmıştır. Bu iftar vesilesiyle, Ankara'da sivil toplum kuruluşlarımızda görev alan hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tokat lobisi alanında çalışmaların daha da ileriye gitmesi için birlikte el ele çalışmaya devam edeceğiz.” diye yazdı.