İSTANBUL (AA) - Borusan Otomotiv, Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) Karting Takımı'nın 2024 Türkiye Karting Şampiyonası kadrosunu otomotiv ve spor medyasına tanıttı.

Ordu'da sporculara malzeme desteği yapıldı Ordu'da sporculara malzeme desteği yapıldı

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik ile Borusan Otomotiv Yönetim Kurulu Eş Başkanı Levent Kocabıyık'ın ev sahipliğinde düzenlenen imza töreninde, 5 yaşındaki Zayn Sofuoğlu, 2023 sezonunda "BOM Karting Takımında" yarışan Efe Ayhan, "2022 Türkiye Karting Şampiyonası Mini Kategoride" üçüncülük elde eden Rüzgar Evci ve "Türkiye Formula Junior Karting" şampiyonu Sarp Arhan Or yer aldı.

Tiftik, etkinlikte yaptığı konuşmada, Borusan Otomotiv Motorsport'un Türkiye'de motor sporlarının gelişimini ve yaygınlaşmasını desteklemek üzere 16 yıl önce kurulduğunu belirterek, "İleri bir vizyon ve büyük hayallerle kurduğumuz BOM'un bugün o vizyonu ve hayalleri birer birer gerçekleştirdiğini görmenin tarifsiz gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de motor sporlarının gelişimi ve yaygınlaşması için BOM ekibinin büyük bir samimiyet, adanmışlık ve motivasyonla çalıştığını aktaran Tiftik, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz 16 yıla sığdırılan büyük başarılar var. Bugüne kadar 4 kıtada, 21 farklı ülkede, 38 farklı pistte 440'a yakın yarışta start alan BOM takımımız, onlarca kez podyum görürken, son 7 yıldır kesintisiz olarak ülkemizi GT4 Avrupa Serisi'nde temsil eden ilk ve tek takım olma unvanını da taşıyor. Takımımız, temellerinin atıldığı 2020 yılından bu yana 3 Türkiye Şampiyonası'nda büyük başarılar elde ederek genç sporcuları motor sporlarıyla tanıştırmaya devam ediyor. Bugün Türkiye'nin en genç karting pilotu unvanını alacak olan Zayn Sofuoğlu, Efe Ayhan, Rüzgar Evci ve Sarp Arhan Or'un ileride ülkemizi uluslararası arenada temsil eden büyük şampiyonlar olacağına tüm kalbimle inanıyorum."

- "Bizlere şampiyonluk getireceklerine inancımız tam"

Tiftik, BOM Karting Takımının 2023 Türkiye Karting Şampiyonası'nda dört farklı pistte toplam yedi ayakta rekabet ederek sezon boyunca Master ve Mini kategorilerinde başarılı sonuçlara imza attığını söyledi.

BOM Karting Takımının, 2024 Türkiye Karting Şampiyonası'na çok iddialı ve hazır bir kadro ile başladığını dile getiren Tiftik, "Türkiye'nin en genç karting pilotu unvanına sahip Zayn Sofuoğlu, 2023 sezonunda da takımımız adına yarışan Efe Ayhan, 2022’de Türkiye Karting Şampiyonası Mini Kategoride üçüncülük elde eden Rüzgar Evci ve 15 yaşında Türkiye Formula Junior Karting şampiyonu Sarp Arhan Or'un bu sezon bizlere şampiyonluk getireceklerine inancımız tam." açıklamalarında bulundu.

Avrupa'nın 6 yarış pistinde 2023 sezonu boyunca gerçekleşen GT4 Avrupa Serisi yarışlarında sezonu hem takımlar hem de pilotlar kategorilerinde Avrupa üçüncüsü olarak tamamladıklarını aktaran Tiftik, sözlerini şöyle tamamladı:

"2024 sezonunun Paul Ricard Pisti'nde gerçekleşen ilk yarışında takımlar kategorisinde 6'ncı olurken, pilotlar kategorisinde 7'nci sırada yerimizi aldık. Ayrıca, pilotlarımızdan Pedro Ebrahim hafta sonu düzenlenen iki yarışta da Rookie Cup birincisi olarak kupa kaldırdı. GT4 Avrupa Serisi'nin yeni sezonunda da hedefimiz şampiyonluk. Borusan Otomotiv Motorsport Takımımız her sezon üzerine koyarak emin adımlarla ilerlediği bu yolda elde ettiği başarılarla motor sporlarına ilgi duyan gençlerimize de ilham kaynağı oluyor."

Borusan Otomotiv Yönetim Kurulu Eş Başkanı Levent Kocabıyık da motor sporlarına giriş olarak kabul edilen karting de yarışacak takımı 2020'de kurduklarını aktararak, "BOM Karting Takımı bu 3 sezonda Senior Kategori'de ve Master kategori'de şampiyonluğun yanı sıra yarışmaya başladığı ilk sezondan itibaren takımlar ikinciliklerini de alma başarısını gösterdi. Hepsi birbirinden yetenekli ve geleceği parlak sporcularımızla yeni sezona hazırız. BOM Karting Takımımızın bu sene bizlere heyecanlı, çekişmeli ve sportmence bir sezon yaşatacağına inanıyorum." dedi.