Borsa İstanbul, 4 Mart 2024 tarihinde değer kaybı yaşayarak günü düşüşle tamamladı. Haftanın açılış gününde alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, gün boyu dalgalı bir seyir izledikten sonra, günü yüzde 2,08 düşüşle 8.907,65 puanla kapattı. Bu düşüş, piyasada endişe ve belirsizliklere yol açtı. İşte günün öne çıkan gelişmeleri ve analistlerin yorumları:

Borsa İstanbul'da Günlük Performans

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,08 değer kaybıyla 8.907,65 puanla tamamladı. Endeks, önceki kapanışa göre 189,50 puan azaldı ve toplam işlem hacmi 107,4 milyar lira olarak gerçekleşti.

Sektör Performansı

Mesir Derneği yönetiminden Başkan Zeyrek’e ziyaret Mesir Derneği yönetiminden Başkan Zeyrek’e ziyaret

Bankacılık endeksi yüzde 3,29, holding endeksi ise yüzde 0,94 değer kaybetti. Sektörler arasında en çok kazandıran yüzde 3,90 ile orman kağıt basım, en fazla gerileyen ise yüzde 4 ile finansal kiralama faktoring oldu.

Analiz ve Yorumlar

Analistler, ABD'de bu hafta açıklanacak istihdam verilerinin ABD Merkez Bankası'nın gelecek adımlarına dair ipuçları verebileceğini belirttiler. Ayrıca, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'de yapacağı açıklamaların da yatırımcıların odağında bulunduğunu vurguladılar.

Önümüzdeki Günlerde Beklenen Gelişmeler

Yarın yurt içinde reel efektif döviz kuru, yurt dışında ise dünya genelinde açıklanacak hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Avro Bölgesi üretici fiyat endeksi ile ABD'de fabrika siparişi verilerinin öne çıkacağını belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.900 ve 8.800 puanın destek, 9.100 ve 9.200 seviyelerinin ise direnç olarak takip edileceğini ifade ettiler.