Marmara Belediyeler Birliği’nde Dalgıç’a yeni görev Marmara Belediyeler Birliği’nde Dalgıç’a yeni görev

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte, cemevlerinin aydınlatma giderleri devlet tarafından karşılanacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın belirlediği usul ve esaslara göre, artık cemevlerinin aydınlatma masrafları bakanlık bütçesinden ödenecek.

Yönetmelik, cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenmesi için belirlenen prosedürleri içeriyor. Buna göre, cemevleri, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı tarafından yapılan tespit sonucuna göre il kültür ve turizm müdürlüğüne yazılı talepte bulunacak. Sayaç tefrik işlemleri ise cemevinin unsurları dikkate alınarak il müdürlüğü teknik personeli tarafından gerçekleştirilecek.

Talebin uygun bulunması halinde, cemevlerinin aydınlatma giderleri fatura ibrazına bağlı olarak il müdürlüğünce ödenecek ve aydınlatma gideri ödenen cemevleri her yıl il müdürlüğü tarafından yerinde denetlenecek.

Ancak yönetmelikte ödeme yapılmayacak durumlar da belirlendi. Ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri bakanlık bütçesinden ödenmeyecek ve hükümlere uyulmaması halinde ödenmesi gereken cezalar abone tarafından karşılanacak.