Vekil Durmaz, 160 yıl önce, 1,5 milyon Çerkes'in anavatanlarından sürüldüğünü ve yüz binlercesinin hayatını kaybettiğini belirtti. 101 yıl süren savaşlar boyunca yüz binlerce Kafkasyalının hayatını kaybettiğini ve savaş sonunda yüz binlerce Çerkes'in ana vatanlarını terk etmek zorunda kaldığını ifade etti. Eğer bu sürgün yaşanmasaydı, bugün 20 milyon Çerkes'in yurtlarında yaşayacağını söyledi.

Eda Ece eşi Buğrahan Tuncer ile boşanıyor mu? Açıklama geldi! Eda Ece eşi Buğrahan Tuncer ile boşanıyor mu? Açıklama geldi!

Durmaz, Çerkeslerin Anadolu'nun çeşitli illerine yerleşerek, yaşam tarzları, mertlikleri, devlete sadakatleri, kadına verdikleri önem ve folklorleri ile Anadolu'ya farklı bir renk kattığını vurguladı. Çerkeslerin birlikte yaşama kültürümüzün çimentosu olup ülkeye güç kattığını belirtti. Farklılıkların zenginlik, birliğin ise güç olduğunun altını çizen Durmaz, Çerkes kardeşlerimizin maruz kaldığı sürgün ve yaşadıkları acılara bugün de ortak olduklarını ifade etti. Yüzyıllar geçse de bu tarifsiz acıların unutulmayacağını ve bugün de yüreklerde hissedildiğini belirten Durmaz, hayatını kaybeden tüm Çerkesleri rahmetle anarak, Çerkes kardeşlerimizin acılarını paylaştığını dile getirdi.

Kaynak: Haber Bülteni