CHP Tokat Belediye Başkan Adayı Murat Yazıcı, seçim çalışmalarını hızlandırarak seçmenle buluşmaya devam ediyor. 

CHP Tokat Belediye Başkan Adayı Murat Yazıcı seçim çalışmaları kapsamında Tokat Hürsöz Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uluözlü’yü ziyaret ederek gerçekleştirmeyi planladıkları projelerle ilgili bilgiler verdi. Yazıcı, yaptığı açıklamada, "Birinci öncelik her zaman için yaşanma riski olan depreme  Tokat’ı hazırlamak olacak. Kentsel dönüşüm; bazı binalarımız için yerinde dönüşüm ama genel anlamda da Tokat'ın mahallesel boyutta dönüşümü ile gerçekleşebilir" dedi.  

31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerine sayılı günler kala Yazıcı, çalışmalarına hız verdi.  CHP Tokat Belediye Başkan Adayı Murat Yazıcı beraberinde CHP Tokat İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Yavuzer Kaya, İl Genel Meclis Üyesi Adayı Mehmet Eroğlu, CHP Tokat İl Yöneticileri Can Budak, Pakize Karaçayırlı, Paşa San,  Merkez İlçe Yöneticisi Umut Can Güneş ve Gençlik Kolları İl Sekreteri Can Tunay Bağcık ile  Hürsöz Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uluözlü'yü ziyeret etti. Projeleri ile ilgili bilgiler paylaşan Yazıcı, birinci önceliklerinin Tokat'ta yaşanacak olası bir depreme hazırlık olduğunu belirterek bu kapsamda kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceklerini ifade etti.

Tokat depreme hazır hale gelecek

Yazıcı, "Cumhuriyet Halk Partisi'nden Belediye Başkan adayı olmamla birlikte Tokat serüvenini başlatmadık, yıllardır Tokat için neler yapabiliriz diye çalışıyor ve  projeler geliştiriyorduk. Aklımızda olan bir Tokat hayalini geliştirecek olan projelerle geliyoruz.  6 Şubat depreminde Cumhuriyet Halk Partisi'nde İl Başkanıydım. 11 tane ilimizi etkileyen depremi,  birebir hem bölgede yaşamış, hemde Tokat'ta olabilecek şeyleri gören bir mühendis kardeşiniz olarak Tokat'ta yapılacak  hizmetlerin neler olduğunu çok iyi biliyorum. Birinci öncelik her zaman için bu yaşanma riski olan depreme  hazırlamak olacak. Kentsel dönüşüm; bazı binalarımız için yerinde dönüşüm ama genel anlamda da Tokat'ın  mahallesel boyutta dönüşümü ile gerçekleşebilir. Tokat hem fay hattı üzerinde olması, hemde dere yatağında olması  sebebiyle iki türlü risk altında. O yüzden kentsel dönüşümde nelerin yapılması gerektiğini mühendis olarak çok iyi biliyorum. Bu noktada projelerimizi hazırladık. İnsanların karşısına geçerken boş vaatlerle gelmek istemiyoruz. Biz ekonomik altyapısı hazırlamış, projelendirilmiş ve geldiğimiz zaman nelerin yapılabileceği, altyapı hizmetleri sunumları ile birlikte sizlerin karşısına geleceğiz."dedi. 

Tokat’ta tarıma dayalı bir ekonomi gelişecek 

Yazıcı, "Tokat'ın pek çok sorunu var. Tokat Türkiye'nin lokomatif şehirlerinden  biriyken şuanda diğer şehirleri geriden izleyen garda bekleyen yolcu gibi olduk. Bu yüzden ilimizi geliştirecek olan projeleri teker teker sizlere hem anlatacağız, hem sunacağız. Tarıma dayalı bir ekonominin geliştirileceği bir  şehir olmamız lazım. Tarımın güçlü olduğu ama nedense kavağa terk edilmiş tarımsal ekonominin olduğu bir şehre dönüştürüldük.  Tarıma dayalı Organize Sanayinin birinci önceliğimiz olduğunu bilmenizi isterim. Burada yapılacak olan üretimin paketlenip, markalaştırılıp ondan sonra ticarete dönüşmesi ile birlikte hem çiftçimiz bu ekonomik yapıdan kaynak sahibi olacak, hemde burada oluşturulacak olan fabrikalarla insanlarımız bir geçim kaynağına sahip olmuş olacaklar.  Bu noktada pekçok projelerimiz var" ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.