Haber-Foto: Mustafa Işık

CHP, emeklilerin ekonomik sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 26 Mayıs Pazar günü Ankara’da miting düzenliyor. Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, 26 Mayıs Pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı'nda saat 14.00’da düzenlenecek “Büyük Emekli Mitingi” ile ilgili il binasında basın açıklaması yaptı. D S C 0232Başkan Kurtgöz, açıklamasında, yıllarca çalışarak ülkesine emek veren ancak bugün düşük emekli geliriyle yaşamaya çalışan 16 milyonun üzerinde yurttaşın sesini duyurmak, haklı taleplerini dile getirmek ve mücadelelerine destek vermek amacıyla mitingi düzenlediklerini belirtti. Ekonomik krizin faturasının emekliye, işçiye, memura ve esnafa ödetilmeye çalışıldığını vurgulayan Kurtgöz, iktidarın çözüm üretmek yerine kriz yarattığını söyledi.

Kurtgöz, “Enflasyon yükselirken eriyen maaşları görmezden gelen, milyonlarca kişiyi sefalet koşullarına mahkûm eden iktidara, bu büyük adaletsizliğe son verin demek için meydanlardayız. 5 bin liralık dul-yetim aylığıyla geçinmeye çalışırken ev kirası 10 bin liraya çıkan Hülya teyzenin hakkını aramak için bir aradayız.” dedi.D S C 0247Kurtgöz, emeklilerin insanca yaşam taleplerini dile getirmek için miting düzenlediklerini belirtti. “Bu yılın başında en düşük emekli aylığını 10 bin TL’ye tamamladılar. Ancak bu aylık, yılın henüz ilk 4 ayında eridi. Mayıs ayı enflasyonu geldiğinde daha da eriyecek. Emekliler, 100 gram et almayı bırakın, pazar tezgahlarına bile bütçe yetiştiremez hale geldiler.” ifadelerini kullandı.

Kurtgöz, Türkiye'deki emekli maaşlarının Avrupa ülkelerine kıyasla çok düşük olduğunu vurguladı. “İsviçre ve Hollanda’da ortalama emekli maaşı 2 bin avronun üzerinde, Almanya’da ise 1.552 avro olan emekli aylığı ülkemizde sadece 237 avro. Alman Hans, emekli maaşıyla ülkemizde tatil yaparken bizim emeklimiz Hasan Amca aynı otelin mutfağında çalışıyor.” dedi.D S C 0251CHP Tokat İl Başkanı, emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılayamayan bir durumda olduğunu belirtti ve binlerce emekliyle omuz omuza mücadele edeceklerini söyledi. “En düşük emekli aylığı asgari ücretle aynı seviyede olana dek, emekli bayram ikramiyeleri en az asgari ücret düzeyinde olana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Kadir Ezildi babası Mehmet Ezildi kimdir, kaç yaşında, nereli? Mehmet Ezildi ne iş yapıyor? Kadir Ezildi babası Mehmet Ezildi kimdir, kaç yaşında, nereli? Mehmet Ezildi ne iş yapıyor?

Tüm emeklileri ve yarının emeklisi olacak emekçileri 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara Tandoğan Meydanı’na davet eden Kurtgöz, “Emekliler lütuf değil, hakkını istiyor.” diyerek sözlerini sonlandırdı.D S C 0250

Editör: Mustafa Işık