Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, CHP Genel Merkezi'nin düzenlediği ve 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan "Büyük Emekli Mitingi" için Tokatlılara çağrıda bulundu.

Baştek Tokat kıymetlilerini Ankara'da buluşturdu Baştek Tokat kıymetlilerini Ankara'da buluşturdu

Ayan, yaptığı açıklamada, emeklilerin yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum edildiğini belirterek, emekli aylıklarının asgari ücretle eşitlenene kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. "Onurlu yaşam ve hakça bölüşüm için Tokatlı tüm emeklilerimizi ve yarının emeklisi olacak tüm emekçileri Ankara’ya, Büyük Emekli Mitingi'ne götürüyoruz." dedi.Cumhuriyet Halk Partisi (Chp) Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan (2)

"Emeklilerimiz Yok Sayılmaktadır"
Ayan, yıllarca maaşlarından kesilen emekli aylığı kesintileriyle devlete hiçbir yükü olmayan emeklilerin günümüzde yok sayıldığını ifade etti. "Yıllarca çalışmış, emek vermiş ve en ağır şartlarda çalışıp emekli olduklarında rahat etmeyi bekleyen emeklilerimiz, şimdi açlıkla mücadele eder duruma gelmişlerdir." diye konuştu.

"Hak Mücadelesi Devam Edecek"
Ayan, emeklilerin yaşam mücadelesi verip sağlıklarını korumaya çalıştıklarını belirterek, bu hak mücadelesini her platformda dile getireceklerini söyledi. "Unutmayın, bir gün herkes emekli olacak ve bugün bu duruma gülüp geçenler, yaptıkları zulmün altında kalacaklar" dedi.

“Taleplerimiz Net”
Ayan, emeklilerin taleplerini şöyle sıraladı:
•    İntibak yasasının derhal çıkarılması.
•    Refah payının verilmesi.
•    Aylık bağlama oranının yeniden %70’e çıkarılması.
•    Sağlıkta katkı payının kaldırılması.
•    Bayram ikramiyelerinin en az asgari ücret düzeyinde yılda iki kez verilmesi.
•    3600 ek göstergenin tüm emeklilere ve tüm meslek gruplarına eşit şekilde uygulanması.

Ayan, emekliler için talim şartlarının bir an önce normalleştirilmesi gerektiğini belirterek, bu yasaların bir an önce çıkarılmasını beklediklerini ifade etti.Cumhuriyet Halk Partisi (Chp) Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan (1)

Editör: Mustafa Işık