Eda Ece eşi Buğrahan Tuncer ile boşanıyor mu? Açıklama geldi! Eda Ece eşi Buğrahan Tuncer ile boşanıyor mu? Açıklama geldi!

Haber: Mustafa Işık

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri tarafından uygulanan esnaf kefalet kredilerinin faiz oranlarında yapılan ciddi artış, siyasi çevrelerden tepki çekiyor. Chp Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kararıyla gerçekleşen bu artışı sert bir dille eleştirdi.

Ayan, yaptığı açıklamada, ekonomik sıkıntıların tek sorumlusunun hükümetin sorunsuzca yapılan harcamalara kısıtlama getirmemesi olduğunu belirtti. Dolar bazında endekslenmiş hazine garantili projelere, köprüler, yollar ve şehir hastanelerine yapılan ödemelerin yanı sıra vergi borçlarının silinmesi gibi uygulamalara atıfta bulunan Ayan, bu durumun esnafı olumsuz etkilediğini vurguladı.Chp Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan (2)Tokatlı esnafın seçim gezilerinde dile getirdiği sıkıntıları hatırlatan Ayan, özellikle kredi ödemelerini yapamayan esnafların yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Hükümetin aldığı kararın esnafa yönelik bir zulüm olduğunu ifade eden Ayan, acil bir şekilde bu kararın gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Ayan, ekonomiyi ayakta tutmaya çalışan esnafın canının artık "tak" dediğini ve ekonomik çarkın tıkanması halinde ülkenin büyük bir ekonomik bunalıma sürüklenebileceği uyarısında bulundu.

Whatsapp Image 2024 05 15 At 11.49.41Whatsapp Image 2024 05 15 At 11.49.41 (1)Hükümetin aldığı kararın toplumda sosyolojik bir travmanın derinleşmesine neden olabileceğini söyleyen Ayan, esnafın sıkıntılarının çözümü için adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Editör: Mustafa Işık