Başkan Ergün açıklamasında “Muharrem Ayı’nın ilk gününde yapılan bu kabul edilemez davranış, aklı selim her vatandaş tarafından şiddetle kınanmıştır. Bu eylemi yapan kişi umuyorum bir yerlerden güç ya da emir almamıştır. Çünkü bu eylem öyle sıradan bir eylem değildir. Amacı toplumu ayrıştırmak kutuplaştırmak ve birbirine düşman hale getirmektir. Fakat Alevi toplumu bu tür provokasyonlara alet olmayacak olgunluğa erişmiştir. Yalnız bu tür eylemler karşısında toplumun her kesimi duyarlı olmak zorundadır. Aksi halde onarılması mümkün olmayan yaraların açılması kaçınılmaz olmaktadır.

Bu toplum geçmişte, Maraş, Çorum ve Sivas olaylarını yaşayarak bunun bedelini ödemiştir. Bu olayların ateşini de bir avuç provakatör yakmış, sonunda bir sürü günahsız canımızı toprağa vermek zorunda kalmışızdır. İnsanların hassas noktalarını kaşımanın, kimseye faydası olmayacak, sonunda kaybeden ülkemiz ve vatandaşlarımız olacaktır.

Bu ülkede Alevi ve Sünni toplumu yüzyıllardır birlikte yaşamış, hiçbir zaman son zamanlardaki gibi çirkin ayrıştırmalar olmamıştır. Son zamanlarda bazı çıkar odakları bu hassasiyetleri kaşıyarak siyasi çıkar elde etmek peşine düşmüştür. Yalnız unutulmamalıdır ki, bu ırk’çı ve faşist düşünce kimseye bir kazanım sağlamamıştır. Artık Türk insanının büyük bir kesimi bu tür olumsuzluklara prim vermemektedir çeşitli insan topluluklarının, ülkemizin en büyük zenginliği olduğunun farkında ve bilincindedir. Bunun aksini düşünen her kimse bilinmeli ki bu ülkenin düşmanlarıdır. Bunlar bizi birbirimize düşürmeye çalışan ajan provokatörlerdir. Bunların çirkin emellerine ulaşmasına asla izin verilmeyecektir. Türk milletinin kardeşliğinin bozulmasına bu aymazların çirkin oyunları hiçbir zaman yetmeyecektir.

Bu toplumun inançları hassas noktalarıdır. Art niyetliler oralardan kaşıyıp kaos yaratmaya çalışmaktadır. Şunu artık anlayın kardeşim; Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun söylediği gibi biz bu toplumu barıştırmaya geliyoruz, böyle ayrıştırıcı düşüncelere kesinlikle fırsat vermeyeceğiz. Toplumun tamamını kucaklamaya, dostça, kardeşçe, bir Türkiye’yi yeniden inşa etmeye çalışacağız. Bu nedenle “Camilerimiz de, Cemevlerimizde bizimdir” diyoruz. Provokatör, saldırgan A.D.K’nın ve onun gibi düşünenlerin bunu anlaması, şer düşüncelerinden vazgeçip bu ülkenin gerçek vatandaşı olmaya çalışmaları zorunluluğu vardır. Bütün korkakların yaptığı gibi eylemi yapıp, kaçmaya çalışmak onları kurtarmayacaktır. İşte kendileri “ Türk adaletinin elindedir. Ayrıca bütün siyasi parti temsilcileri de bu çirkin olayı kınayan mesajlar yayınlayarak hiçbir topluma yakışmayan kalkışmaların günümüz Türkiye’sinde kabul görmeyeceğini beyan etmişler.

Yaşasın Demokratik, Laik Türkiye Cumhuriyeti…

Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye!...” ifadelerini kullandı.