Çorlu Tren Kazası'nın ardından alınan mahkeme kararları, 2018'deki trajik olayın yaralarını bir nebze olsun sarıyor. Peki, Çorlu tren kazası neden oldu, nasıl oldu? İşte detaylar...

140 bin kişi 'Aile Destek'ten yararlandı 140 bin kişi 'Aile Destek'ten yararlandı

Çorlu tren kazası neden oldu?

Çorlu Tren Kazası, 2018'de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana geldi. Uzunköprü'den İstanbul Halkalı'ya gitmek üzere yola çıkan tren, Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Bu korkunç olayda 7'si çocuk 25 kişi hayatını kaybederken, 328 kişi de yaralandı.

Çorlu tren kazası nasıl sonuçlandı?

Davanın sonucunda, dönemin kamu görevlileri bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten mahkum edildi. Mahkeme heyeti, sorumlulara çeşitli hapis cezaları verdi. TCDD 1. Bölge Müdürü Nihat Aslan'a 15 yıl, Bakım Servis Alanlarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Levent Meriçli'ye 9 yıl 2 ay, Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu'ya 17 yıl 6 ay, Altyapıdan Sorumlu 1. Bölge Bakım Servis Müdür Yardımcısı Nizamettin Aras'a 8 yıl 4 ay, Mühendis Tevfik Baran Önder'e 10 yıl, Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt'a 16 yıl 3 ay, Mühendis Deniz Parlak'a 9 yıl 2 ay, Mühendis Kubilay Başkaya'ya 9 yıl 2 ay ve Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat'a 13 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Kazada hayatını kaybedenler arasında Ersen Gül, Serhat Şahin, Melek Tuna, Ayşe Başaran, Ergün Kerpiç, Hakan Sel, Oğuz Arda Sel, Özge Nur Dikmen, Gülce Dikmen, Sena Köse, İrfan Kurt, Mavinur Tiflizden, Bahar Koçman, Yağmur Laçin, Özcan Cesur, Derya Kurtuluş, Beren Kurtuluş, Emel Duman, Bihter Bilgin, Ömer Alperen Can, Seyfi Ergül, Zübeyde Seven, Gani Kartal ve Rubize Kartal bulunuyordu.

Çorlu Tren Kazası'nın yargı süreci, acıyı yaşayan aileler ve toplum için uzun ve zorlu oldu. Ancak sonunda adaletin tecelli ettiği bu karar, benzer trajedilerin önlenmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.