Hıdırellez, Mudanya'da coşkuyla kutlandı Hıdırellez, Mudanya'da coşkuyla kutlandı

Pazartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 40 kuruşluk bir zam yapılacak. Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanma, motorin kullanıcılarını bir kez daha cebinden vuracak. Peki zam ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Akaryakıt fiyatları artacak!

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki iniş çıkışlarla birlikte vergilere yapılan zamlar, akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Sektör kaynaklarından alınan son bilgilere göre, motorin litre fiyatı 12 Şubat Pazartesi gecesinden itibaren 1 lira 40 kuruş artacak. Güncel akaryakıt fiyatlarına göz attığımızda, İstanbul Anadolu Yakası'nda benzinin litre fiyatının 39,26 lira, motorinin ise 41,63 lira. İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin 39,35 lira, motorin ise 41,70 lira. Ankara'da benzinin litre fiyatı 40,00 lira, motorinin ise 42,43 lira. İzmir'de benzin 40,24 lira, motorin ise 42,64 lira.
Akaryakıt fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı ile belirleniyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek belirli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirleniyor. Akaryakıt fiyatlarındaki 12 Şubat Pazartesi gecesinden itibaren 1 lira 40 kuruş artacak.