Haber-Foto: Mustafa Işık

6 Şubat 2023'te 04.17'de Pazarcık-Kahramanmaraş ve 13.27'de Elbistan-Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin üzerinden 1 yıl geçti. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ olmak üzere 11 ilin etkilendiği depremin yıl dönümünde Miraç Kandilinde denk gelmesi ayrı bir önem arz etti. Hatay’ın İskenderun ilçesinde depreme yakalanan İş Kadını Nuray Aksoy, iş yerinin önünde dün hem kandil hem de 6 Şubat dolayısıyla lokma dağıttı.

Hem Kandil Hem De 6 Şubat Dolayısıyla Lokma Dağıttı
Aşure Kır Pidesi İşletme Sahibi esnaf Nuray Aksoy, “Dün hem kandil hem de 6 Şubat dolayısıyla, hem kaybettiğimiz yakınlarımız arkadaşlarımız için hem de kandil günü vesilesiyle vatandaşlarımıza lokma dağıtıyoruz. Bundan dolayı böyle bir etkinlik yapmak istedik. Allah razı olsun halkımızda hayrımıza ilgi gösterdi. Her kandil ve özel günlerde lokma dökmeye gayret ediyorduk ama bu sene yapmamızın ekstra özel bir nedeni var. Bizde bir depremzede olarak, depremde bizde bir çok eşimizi, dostumuzu, arkadaşlarımızı kaybettik. Çok kayıplarımız oldu. Biz de İskenderun’da yaşıyorduk, bir yıl öncesine kadar. Deprem dolayısıyla memleketimize geri döndük. Burada yeniden bir düzen kurduk kendimize. Biz burada yaşasak da gönlümüz hala orada kaldı. Kaldığı için de kaybettiğimiz arkadaşlarımız, yakınlarımız anısına böyle lokma döktürdük.” diye konuştu. 

Başkan Aydın: “Bursaspor eski günlerine kavuşacak” Başkan Aydın: “Bursaspor eski günlerine kavuşacak”

Depremzede İş Kadını Nuray Aksoy Hem Kandil Hem De 6 Şubat Dolayısıyla Lokma Dağıttı (2) Min

Deprem Değil, Bina Öldürüyor
Aksoy, “Üzerinden bir yıl geçti ama sanki dün yaşanmış gibi hissediyoruz. O anları unutmak mümkün değil. Zaten hiç kolay şeyler yaşamadık, çok zordu. deprem anında Hatay İskenderun’daydık. Biz büyük bir korkuyla o sarsıntıyla gözümüzü açtık, uykudan. Kelimelerle anlatılamayacak kadar aslında korkunç şeyler yaşadık. Bir yıl geçmesine rağmen psikolojimiz yerinde değil. bir çok eşimizden, dostumuzdan, tanıdıklarımızdan birçok kişiden vazgeçtik. Hayat bizim için tamamen depremden önce ve depremden sonra olarak ikiye ayrıldı. Bundan sonraki yaşantımız sanıyorum böyle devam edecek ve deprem şunu öğretti, yarın için bile hala program yapmadan yaşıyoruz. Çünkü ne olacağını bilemiyoruz. Bir yıl önce depremin hemen arkasından yaşadığımız şoktan sonra vardığımız kanı da böyleydi. Deprem değil, bina öldürüyor maalesef. Bunu en yakın örneği de gördük ve birebir yaşadık. Deprem değil, bina öldürüyor. Kentsel dönüşümün çok büyük bir etkisi var. İnşallah tekrar böyle bir felaket yaşamadan önlem alınır. Zina durum çok aydınlık görünmüyor. Çevremizdeki binalardan.” açıklamasında bulundu.