Bankalar art arda mesaj atıyor: Nakit Kullanımı Yasaklandı! Bankalar art arda mesaj atıyor: Nakit Kullanımı Yasaklandı!

Tokat İstişare Heyeti katılımcıları, iş insanı Mehmet Emin Atmaca öncülüğünde Tokat’ta meyve suyu ve konsantre içecekler üreten DİMES’in tesislerini gezdi. Diren Ailesi’nden Orhan Ziya Diren’in Taşlıçiftlik mevkiindeki DİMES Tesislerinde konuk ettiği Tokat İstişare Heyeti katılımcıları, devasa tesisteki üretim bandlarını gördükçe, Diren Ailesi’nden bilgileri dinledikçe DİMES’in Tokat’ın medar-ı iftiharı olmasından değeri yerinde görmüş oldular.

            İş İnsanı Mehmet Emin Atmaca ile birlikte Muzaffer Çelik, Hüseyin Uçar, Ömer Al, Mustafa Duran ve Fatih Kılıç’ın bulunduğu Tokat İstişare Heyeti’ne DİMES tesislerini gezdiren Orhan Ziya Diren, yüzde 100 kapasite ile çalıştıklarını yeni üniteler eklendiğini belirtti. Diren “samimiyiz, olumlu ve azimliyiz. Yenilikçiyiz, öncüyüz. Özenle hep iyi olanı seçeriz. Güvene dayalı ilişki kurarız.” Diyerek değer ilkelerini sıraladı. Vizyon ve misyonlarını anlatırken “doğaya ve insana duyduğumuz sevgi ve saygı ile sürdürülebilir değer modelleri geliştirerek, tarıma dayalı inovatif ürünlerimiz ve yaklaşımlarımızla küresel ölçekte pazara yön veren markalar yaratırız. Topraktan insana kurduğumuz değer zincirinde en iyi olanları seçerek doğanın mucizesini korur, sürdürülebilir ideallerin peşinden koşarız.” dedi.

GÜNÜN MESAJI DİMES’TE ORHAN DİREN’DEN

            Tokat İstişare Heyetinin Dimes’e yaptığı ziyaretin ardından paylaşılan bilgi notunda günün mesajı verildi. Orhan Diren’in “üreten insan çoğalsın” temennisi, rahmetli babası Mustafa Vasfi Diren’in vasiyeti dillendirildi. Gazeteci Fatih Kılıç’ın ziyaret sonrası paylaşımı şöyle oldu:

* Tokat İstişare Heyeti, Tokat'ın medar-ı iftiharı DİMES'in üretim tesislerini gezdi. Tokat'tan Türkiye'ye ve Dünya'ya pazarlanan meyve suları, sütler, konsantre içeceklerin nasıl üretildiğini görmek bir yana, DİREN AİLESİ'nin üretime olan inançları, titizlik, ciddiyet ve yenilikle işlerine özen gösterişleri için takdir kaçınılmaz oluyor.

* Ailenin büyüğü Orhan Ziya Diren her fırsatta rahmetli babası Vasfi Diren'in kendilerine vasiyet bıraktığı üzere "çocuklarınıza içirmeyeceğiniz bir şeyi üretmeyeceksiniz" sözünü düstur edindiklerini vurguladı. "Üreten insan çoğalmalı" dedi. Bu temennileri paylaşmak Tokat İstişare Heyeti için de anlamlı oldu.

* İyi ki varlar, iyi ki üretiyorlar...

Muhabir: Elvan Mert