Diyarbakır Kulp ilçesinde 19 Ocak 2024 Cuma günü Cuma namazında Diyanet İşleri Başkanlığınca her camiye ulaştırılan Cuma Hutbesi’nde yazılanları okurken, şehitlerimizle ilgili bölümü okumayan cami imamına, camide bulunan Kulp Kaymakamı Burak Akeller tepki göstermiş, ilgili bölümleri okumasını istemişti.


    Türkiye’nin gündeminde yer bulan konu üzerine Tokat’tan Şehit Aileleri, Muharip Gaziler, Emekli Astsubaylar Derneği’nin Başkan ve Yöneticileri bir basın toplantısı tertip ederek Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e, devlet adamlığının gereğini yaptığı için destek verdiler.
    Tokat Muharip Gaziler Derneği Başkanı Bilal Özmen, Tokat Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Demirel, Tokat Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İbrahim Güleç, Tokat Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Ümit Kireççi ile Yönetim Kurulu Üyelerinin bulunduğu ortamda ortak metni Başkan Bilal Özmen okudu. 
    Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e destek veren ortak açıklama şöyle oldu:
    “Kutsal vatan topraklarımızı canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan yüce insanlara bir kere daha minnettarlığımızı, şükran duygularımızı sunarak açıklamamıza başlamak istiyorum.
Kahraman Türk ordumuzun yurt içinde ve yurt dışında teröre karşı verdiği mücadele yalnızca bizim değil bütün bölgenin güvenliğini sağlamıştır. Bu mücadele verilirken birçok askerimiz şehadete kucak açmış, kutsal topraklarımız, şanımız, onurumuz ve namusumuz için canlarını seve seve feda etmişlerdir. Bugün bu toprakların bereketinden yararlanabiliyorsak, şehitlerimizden dökülen kanlardandır. Bugün özgürlüğün ve bağımsızlığın tadını doyasıya çıkarıyorsak, ölümü göze alanlardandır.
Onur içindir ki bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlardır.
Onun içindir ki toprak uğrunda ölen varsa vatandır.
Onun içindir ki milletin geleceği için, kendi geleceğinden vazgeçmiş, kendi kaderine boyun eğmiş ama vatanının kaderine boyun eğmemiş şehitlerimizin olduğu topraklardır bu vatan.
Teröre, teröriste, vatan hainlerine aslı fırsat vermeyeceğiz.
19 Ocak 2024 tarihinde Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde görevli Kaymakamımız, Cuma hutbesinde şehitlerimiz ile ilgili bölümü okumayan imamı uyarmıştır. Kaymakamımız milli şuur sahibi her devlet adamının yapması gerekeni yapmıştır.
Bu tür olaylarda şehitlerimizin ailelerinin, gazilerimizin ve devletinin yanında yer alıp, terörün karşısında duran tüm devlet adamlarımızın şehit aileleri ve gaziler olarak yanlarında olduğumuzu beyan etmek istiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”