Karanfil, veteriner hekimlerin sorunlarını dile getirdi Karanfil, veteriner hekimlerin sorunlarını dile getirdi

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Devlet Su İşleri ve İller Bankası kaynakları ile yürütülen 2 ayrı proje ile şehrin içme suyu sorununu kökten çözeceklerini söyledi. Şehrin gelecek 50 yılı öngörülerek hazırlanan projelerde, ana isale hatları değiştirilirken, yeni su kaynakları üzerinde regülatörler ve yeni bir arıtma tesisi inşa ediliyor.

Düzce’de içme suyunda özellikle yoğun yağışlar sonrası yaşanan kesinti, basınç ve kirlilik sorunlarını kökünden çözmek üzere Düzce Belediyesi tarafından proje hazırlanırken, bütçeler de oluşturuldu.

Düzce Belediye Başkanı AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Dr. Faruk Özlü’nün devasa projeleri arasında yer alan içme suyuna yönelik olarak, DSİ tarafından yürütülen projeyle içme suyu kaynağı sayısı 3’e çıkarıldı ve ana isale hatları yenilendi. Yeni kaynaklar üzerinde regülatörlerin inşaat çalışmaları devam ederken, projede günde 25 bin metreküp su arıtma kapasitesi bulunan mevcut arıtma tesisinin yetersiz olması nedeniyle günlük 130 bin metreküp su arıtma kapasiteli yeni bir tesis de inşa ediliyor. Ayrıca projede 50 bin m3’lük 2 adet su deposu yer alıyor.

İller Bankası kaynakları kullanılarak yapılacak diğer proje ise şehir içme suyu şebekesinin tamamının değiştirilmesini öngörüyor. Proje kapsamında cadde ve sokaklarda su birikintilerini önlemek üzere yağmur suyu hatlarının yapılması da planlanıyor.

“Düzce’nin içme suyu sorunu olmayacak”

DSİ ve İller Bankası destekleri ile hayata geçirilecek projelerin üzerinde uzun süredir çalıştıklarını ve sorunu kökünden çözüme kavuşturacaklarını ifade eden Faruk Özlü, “Şehrin içme suyuna ilişkin sorunlarını kökünden çözmek için projelerimizi hazırladık. Şehrimizin tek içme suyu kaynağı sayısını 3’e çıkarıyoruz. Uğur suyunun yanı sıra Bıçkı Deresi ve Gürcü Asar derelerinden su alacağız. Bu dereler üzerinde regülatörler inşa ediyoruz. İsale hattımızın tamamını çelik borular ile değiştirdik. 130 bin metreküp gün kapasiteli yeni bir arıtma tesisi inşa ediyoruz. 50 bin metreküplük 2 yeni su deposu inşa ediyoruz. Ayrıca Düzce’deki 1250 kilometre uzunluğundaki su şebekesinin tamamını değiştireceğiz. Arıtma tesisinden arıtarak şebekeye verdiğimiz suyun yüzde 54’ü yollarda kayboluyor. Şebeke delik deşik. Yağmurlu havalarda sularımız çeşmelerden çamurlu akıyor. Yüksek katlara su çıkmıyor. Tüm bu sorunları kökünden çözüyoruz. Önümüzdeki 50 yıl Düzce’nin içme suyu sorunu olmayacak” dedi.