Şampiyonluk sonrası Erden Timur, kulüp içindeki kötü siyaset ve organize iftiralar nedeniyle görevinden ayrıldığını açıkladı. Peki, Erden Timur neden ayrıldı? Erden Timur Galatasaray'dan neden istifa etti? İşte detaylar...

Elias Jelert, Galatasaray tarihindeki 203. yabancı futbolcu oldu Elias Jelert, Galatasaray tarihindeki 203. yabancı futbolcu oldu

Erden Timur neden ayrıldı?

2023-2024 Süper Lig şampiyonu Galatasaray'da Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Şampiyonluk sonrası beklenmedik bir şekilde istifa eden Timur, ayrılığının nedenlerini basın toplantısında detaylı bir şekilde açıkladı. Timur, istifa kararının ardında, Galatasaray camiası içinde kendisine yöneltilen organize iftiralar ve kasıtlı suçlamaların bulunduğunu belirtti.

Timur, basın toplantısında şunları söyledi: "Nazlanma gibi bir durum yok. Şampiyonluk gününe kadar kimse böyle bir şey diyemezdi. Reddederdim. Süreç uzadıkça zarar verdiğimi bile bile devam etmem gerekiyordu. Sosyal medyada bol takipçili hesaplara bu iftiralar gönderildi. Bu iftiraları gördükten sonra dayanmanın bir anlamı kalmadı."

Erden Timur, Galatasaray'a olan bağlılığını vurgulayarak, "Taraftar olarak Galatasaray'a bağlıyım. Bu kadar iftiraya dayanma sebebim Galatasaray'dı. Ancak, bu kasıtlı suçlamalar ve iftiralar nedeniyle görevime devam edemeyeceğime karar verdim," ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Galatasaray'ın içindeki kötü siyasetten de şikayet eden Timur, "Galatasaray'ın asıl büyük problemi içerideki bu kötü siyaset. Sürekli bir şeyler iyi giderken böyle olmasının sebebi de bu siyaset," diyerek, kulübün iç sorunlarına dikkat çekti.

Kaynak: HABER MERKEZİ