Meksika mutfağının sevilen lezzeti taco, Türk damak zevkiyle buluşuyor! İşte enfes köfteli taco tarifiyle sofralarınıza farklı bir lezzet konuk olacak.

Malzemeler:

800 gr. kıyma – tek çekim
Tuz
Karabiber
8 adet mini lavaş
16 adet burger peyniri
Atom marul
Sosu için Malzemeler
4 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı ketçap
2 yemek kaşığı hardal
½ adet soğan
5 – 6 adet kornişon turşu
1 tatlı kaşığı turşu suyu

Hazırlanışı:

800 gram taze çekilmiş kıymayı, bir tutam tuz ve karabiberle birleştirin. Karışımı yoğurarak kıymayı şekillendirin. Ardından, 8 adet mini lavaşı tezgaha alın ve üzerlerine yoğurduğunuz kıymayı paylaştırarak elinizle düzeltin.

Isıtılmış tavada lavaşın kıymalı tarafını yerleştirin ve kıyma iyice pişene kadar bekleyin. Sonrasında lavaşı çevirerek diğer tarafını da kızartın. Üzerine burger peyniri dilimlerini ekleyin ve peynirler eriyene kadar bekleyin.

Sos için; 4 yemek kaşığı mayonezi, 4 yemek kaşığı ketçapı, 2 yemek kaşığı hardalı, ince doğranmış yarım soğanı, küçük doğranmış 5-6 adet kornişon turşuyu ve bir tatlı kaşığı turşu suyunu bir kasede karıştırın.

Hazırladığınız sosu, peynirli kıymalı lavaşların üzerine gezdirin. İnce doğranmış atom marulları ekleyin ve lavaşları katlayarak taco formunu verin.

Sıcak servis edilen bu lezzet şöleni, sofralarınıza Meksika'nın sıcak esintisini getirecek. Yenilik arayanların favorisi olmaya aday köfteli taco tarifi, misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Şimdiden afiyet olsun!