31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye'de 61 milyon 441 bin 882 seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Tokat Merkezde 109 bin 810 seçmenden 88 bin 646'sı oy kullandı.  Tokat Belediye Başkanlığını MHP adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kazandı. 

BTÜ’lü öğrenciler çadır nöbetinde BTÜ’lü öğrenciler çadır nöbetinde

Seçim sonrası sosyal medya platformundan açıklama yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat için yaptıkları hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür etti. Eroğlu, 10 yıllık süreçte Tokat'ın gelişimi için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek bu süreçte şehirde birçok ilki birlikte başardıklarını vurguladı.  

“10 yıldır gece gündüz çalıştık”

Seçim sonuçlarının ardından değerlendirme yapan Eroğlu yaptığı açıklamada, “Değerli Hemşehrilerim;  Tokat için 10 yıldır gece gündüz çalıştık. Şehrimizde ilkleri birlikte başardık. Bu süreçte gönül desteklerini yanımda hissettiğim tüm Tokat halkı, birlikte hizmet etme şerefini taşıdığım Tokat Belediye ailesi ve yol yürüdüğüm herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Seçim sonuçlarının şehrimize ve Ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Seçimi, Cumhur ittifakı ortağımız Mhp adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kazandı. Hizmet bayrağını Tokat’ta daha ileriye taşıyacağına inanıyor; kendilerine başarılar diliyorum. Eyüp Eroğlu Tokat Belediye Başkanı” ifadelerini kullandı.