Mahkeme, hükmün açıklanmasının geriye bırakılması talebini reddetti. Karar İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne (İstinaf Mahkemesi) gönderildi, onanırsa ceza kesinleşecek.

Altaylı'nın, 1 Ocak'ta düzenlenen bir yürüyüş sonrası yaptığı paylaşım nedeniyle "Tevhid" bayrağı taşıyan kişiye yumruk atan Ege Akersoy'u övdüğü gerekçesiyle "suçu ve suçluyu övme" suçundan soruşturma başlatılmıştı. Ayrıca, Altaylı'nın 24 Aralık 2023'te YouTube'da yayınladığı bir videoda İsrail ve PKK'ya lanet okuyanlara yönelik kullandığı sözler nedeniyle de "halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılmıştı.

Fatih Altaylı, bugünkü yazısında yaşanan gelişmeleri paylaşarak, kendisini hedef gösterenlere yanıt vermişti. Rasim Ozan Kütahyalı'nın da aralarında bulunduğu kişilerin, Altaylı hakkında devlet içinde hazırlıklar yapıldığını iddia ettiği sosyal medya paylaşımları da dikkat çekti.

Rasim Ozan Kütahyalı, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda, "Fatih Altaylı’nın tutuklanmasını istiyor. DEVLET’in Müslüman-muhafazakar kanadı Altaylı’nın tutuklanmasını istiyor. Bakalım bu Devlet için kavgada kim galip gelecek?" ifadelerini kullanarak olayın derinleştiğini belirtti.

Konuyla ilgili olarak Altaylı'nın avukatları itiraz süreçlerini başlatırken, gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.