Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Fenerbahçe, kendi sahasında Adanaspor'u 6-0 mağlup ederek bir üst tura çıktı. Bu galibiyetle birlikte Fenerbahçe, son 16 turuna yükseldi. Maçın yıldızlarından biri olan Lincoln Henrique, sakatlık sonrası ilk kez sahaya çıktığı Adanaspor karşılaşmasında 1 gol ve 1 asistle ön plana çıktı. Maçın gollerini ise Dk. 29'da Lincoln Henrique, Dk. 39, Dk. 50, Dk. 68 ve Dk. 71'de Batshuayi ve Dk. 81'de Mert Hakan Yandaş kaydetti.

Fenerbahçe'de Afrika Uluslar Kupası maçları nedeniyle Alexander Djiku ve Bright Osayi-Samuel kadroda yer almadı. Sakatlıklarını atlatarak bireysel çalışmalara başlayan Rodrigo Becao ile Miha Zajc henüz hazır değillerken, Serdar Aziz ve Miguel Crespo sakatlıkları nedeniyle maç kadrosuna dahil edilmedi. Dominik Livakovic, Ferdi Kadıoğlu, Fred ve İrfan Can Kahveci ise teknik heyetin kararıyla maç kadrosuna alınmadı.

Maçta dikkat çeken bir diğer detay ise genç oyuncuların performansıydı. Fenerbahçe'nin Adanaspor ile oynadığı maçta, 18 yaşındaki Efekan Karayazı ile Ahmet Necat Aydın, ilk kez A takım forması giydi. İsmail Kartal'ın rotasyonlu kadroyla mücadeleye başladığı maçta genç yeteneklere şans verilmesi, takımın geleceği açısından umut vadeden bir gelişme olarak değerlendirildi. Efekan Karayazı, 64. dakikada tecrübeli defans oyuncusu Leonardo Bonucci'nin yerine oyuna dahil oldu ve orta sahada görev aldı. Lincoln Henrique'nin ise 83. dakikada oyundan çıkarak yerini Ahmet Necat Aydın'a bırakması, genç oyuncuların takıma uyum sağlaması açısından önemli bir adım olarak görüldü.

MUHTEMEL İLK 11'LER:

Fenerbahçe:

Fenerbahçe Adanaspor Maçı Ilk 11'Ler

  • Kaleci: İrfan Can Eğribayat
  • Savunma: Mert, Bonucci, Oosterwolde
  • Orta Saha: Lincoln, Krunic, Bartuğ, Mert Hakan, Emre
  • Forvet: King, Batshuayi

Adanaspor:

  • Kaleci: Ahmet
  • Savunma: Fatih, Evren, Lukaku
  • Orta Saha: Ferhat, Kubilay, Dabo, Harun, Dimitri
  • Forvet: Burhan, Fernandes

Fenerbahçe 6-0 Adanaspor maç özeti önemli anları ve golleri

1' Maçın ilk düdüğü çalındı.

3' Lincoln'ün ceza sahasının ilk çizgisinden kullandığı serbest vuruş saha dışına çıktı.

19' Ceza sahasının sağ çaprazında Batshuayi'nin şık pasıyla topu karşılayan Mert Müldür auta çıktı.

24' Mert Hakan Yandaş'ın sağ kanattan yaptığı ortayı Joshua King yönetti ve top dışarı çıktı.

29' GOL! Lincoln Henrique'in sol çaprazdan güçlü şutu ağlarla buluştu: 1-0.

36' Mert Müldür'ün yerden ceza sahasına çevirdiği topa Lincoln gelişine vurdu, top defanstan sekip kornere gitti.

39' GOL! King'in pasında topla buluşan Lincoln Henrique'nin yerden içeri çevirdiği topu Batshuayi boş kaleye yuvarladı: 2-0.

50' GOL! Kullanılan kornere Krunic kafayı vurdu, Erdi'nin çeldiği top Batshuayi'nin önüne düştü. Belçikalı forvet meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 3-0.

68' GOL! Mert Hakan'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşa ön direkte Batshuayi kafayı vurdu ve top ağlara gitti: 4-0.

71' GOL! Gelişen hızlı atakta topla buluşan Batshuayi, ceza sahası ön çizgisinden sert vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 5-0.

A Spor Fenerbahçe - Adanaspor maçı özeti ve golleri izle Linki