Haber-Foto: Mustafa Işık

Tokat 1. Amatör Ligi Play-Off Yarı Final maçları Uzunburun Sentetik Sahasında oynandı. Akıncı İnşaat Pazarspor ile Artovagücü Futbol Kulübü karşı karşıya gelirken Erbaa 2023 Spor Kulübü ile Yeşilyurt Belediyespor ile oynadı.

BELEDİYE BAŞKANLARI TAKIMLARINI YALNIZ BIRAKMADI 
Tokat 1'nci Amatör Ligi Play-Off Çeyrek Final maçında Artova Belediye Başkanı Ali Güner, Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz bu önemli maçta takımlarını desteklemek için tribünde yerlerini aldı.Belediye Başkanları Takımlarını Yalnız Bırakmadı

İzmitli gençler, 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşünde buluştu İzmitli gençler, 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşünde buluştu

TOKAT KIZILAY ŞUBESİ’NDEN PANKARTLI MESAJ
Tokat Kızılay Şube Başkanlığı tarafından Akıncı İnşaat Pazarspor, Artovagücü Futbol Kulübü Tokat 1. Amatör Ligi Play-Off Yarı Final maçı öncesinde iki takım pankart açtı. Pankartta, “Birbirimize Candan Bağlıyız, Sende Kan Bağışcısı Ol ve Sensiz Olmaz" mesajı verildi.Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (4)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (2)PAZARSPOR FİNAL BİLETİNİ TEK GOLLE ALDI
Günün ilk maçında saat 13.30’da Akıncı İnşaat Pazarspor ile Artovagücü Futbol Kulübü karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle bitti. İkinci yarının başlarında 48. dakikada Pazar ekibi, penaltı kazandı. Topun başına geçen Sami Tanyeri takımını öne geçiren golünü attı. 90 dakikanın sonunda başka gol sesi çıkmadı ve Akıncı İnşaat Pazarspor, Artovagücü Futbol Kulübü’nü 1-0 yenerek Final biletini kapan takım oldu.

Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (21)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (20)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (19)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (18)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (17)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (16)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (15)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (14)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (13)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (12)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (11)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (10)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (9)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (8)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (7)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (6)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (5)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (3)Akıncı İnşaat Pazarspor Ile Artovagücü Futbol Kulübü (1)MAÇ HAKKINDA GÖRÜŞLER
Akıncı İnşaat Pazarspor’un 1-0 kazandığı Artovagücü Futbol Kulübü maçının ardından Akıncı İnşaat Pazarspor Başkanı Mehmet Konmaz ve Akıncı İnşaat Pazarspor Teknik Sorumlusu Naim Eryurt, açıklamalarda bulundu.

“Rakip Kim Olursa Olsun Finalde Şampiyon Olmak İçin Oynayacağız”
Akıncı İnşaat Pazarspor Başkanı Mehmet Konmaz, “Artovagücü Futbol Kulübü’nü yendiğimiz için mutluyuz. Bu maça takım olarak iyi hazırlandık. Bununda meyvesini aldık. Finaldeyiz. Haftaya GOP Stadyumu’nda Erbaa 2023 Spor Kulübü, Yeşilyurt Belediyespor maçının kazananıyla oynayacağız. Rakip kim olursa olsun Finalde şampiyon olmak için oynayacağız.” dedi.

“Daha Üstün Oynayan Bizdik”
Akıncı İnşaat Pazarspor Teknik Sorumlusu Naim Eryurt, “Zor maç oldu. Böyle olacağını da biliyorduk. İki takım da top oynamaya çalıştı. Şans bugün bizim yanımızda idi. Daha üstün oynayan da bizdik zaten. Ama bir türlü golü bulamadık. Çok gol kaçırdık nasip bizimmiş. Diğer mücadele eden arkadaşlarımıza, rakiplerimizi tebrik ediyorum. Ayaklarına sağlık hepsini teşekkür ediyorum. Haftaya final maçı oynayacağız. Oyuncularımız genelde sentetik sahada oynadı. Çim sahaya alışması için burdaki sahadayı  isteyeceğiz. İnşallah bir yer bulabilirsek orada antrenman yapacağız. Elimizden geldiği kadar iyi hazırlanmaya çalışacağız.” diye konuştu. 

YEŞİLYURT FİNALE 3 GOLLE UÇTU
Pazar günü oynanan ikinci maçta Erbaa 2023 Spor Kulübü ile Yeşilyurt Belediyespor arasında idi. Futbolseverin favorisi olan Erbaa 2023 Spor Kulübü karşısında Yeşilyurt Belediyespor maçın başlarında gol buldu. 5. dakikada Burak Aydın takımının öne geçiren golünü kaydetti. İlk yarıda bu skorla sona erdi. İkinci yarı 1-0 skoru elinde bulunduran Yeşilyurt ekibi, maçın 90+1’de Salih Ocak’ın ayağından bulduğu golle skoru 2-0’a getirdi. Maç böyle bitti derken 90+4’de Yakup Yılmaz takımına 3 golü kaydetti. Golün santrası yapılmadan maç 3-0’lık skorla sona ererken, Yeşilyurt Belediyespor’un fianlde rakibi Akıncı İnşaat Pazarspor oldu.

Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (22)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (21)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (20)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (19)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (18)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (17)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (16)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (14)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (13)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (12)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (11)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (10)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (9)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (8)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (7)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (6)Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (5)MAÇ SONU DEĞERLENDİRMELER
Yeşilyurt Belediyespor’un 3-0 kazandığı Erbaa 2023 Spor Kulübü’nün ardından Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz ve Yeşilyurt Belediyespor Teknik Sorumlusu Fatih Özdemir değerlendirmelerde bulundular.


“BAL Ligine Çıkacağız İnşallah”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Muhsin Yılmaz, “İnanmışlık ruhu vardır, bu maçta. Herkesin favorisi Erbaa idi. Arkadaşlarımı motive ettik. Kendilerine inanmışlıkları vardı. Sağ olsunlar bizi mahcup etmediler. Tribün üstünlüğü bizdeydi, sağ olsunlar. İnşallah bundan artık BAL ligindeyiz diye umut ediyoruz. BAL Ligine çıkacağız inşallah. İki maçımız kaldı artık. Haftaya bütün Yeşiyurt hemşehrilerimizi Final maçına Gaziosmanpaşa Stadyumuna davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Beş Yüz Kişi Kapasite, Modern Olacak İnşallah”
İlçeye sentetik saha kazandırma çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Yılmaz, “Bizim futbol sahamız yok. Bununla ilgili yaklaşık üç yıldır uğraşıyorum. En son bunun üç ay önce Spor Bakanımız sözünü vermişti. Şu anda sahamızın bütün maliyetleri hesaplandı. Spor Teşkilat başkanlığı bekliyor. Sadece Bakan Bey'in imzasına kaldı. İnşallah Tokat milletvekillerimizin girişimleriyle de futbol sahamızı yaptıracağız. Beş yüz kişi kapasite dedik. Modern olacak inşallah.” açıklamasında bulundu.Erbaa 2023 Spor Kulübü Ile Yeşilyurt Belediyespor (1)“BAL Ligini İstiyoruz Artık”
Yeşilyurt Belediyespor Teknik Sorumlusu Fatih Özdemir, “Erbaa'yla sezon içerisinde iki maç yaptık. İkisini de kaybetmiştik ama kendi hatalarımızdan olduğunu biliyorduk. İki haftadır da iyi çalıştık bu oyun üzerinde. Sağ olsun Muhsin Başkanım, ben geldiğimden beri hep önümüzü süpürerek gitti. Biz ne desek yaptı, yardımcı olmaya çalıştı. Elinden ne geliyorsa yaptı. Yusuf başkanım öyle. Hakan kardeşim o da antrenörlük konusunda bize çok yardımcı oluyor. Yeşilyurt halk olarak çok yardımcılar bize. Şu anda Tokat çevresinin en kurumsal takımı olma yolunda gidiyoruz. Bizim amacımız oydu. Bir sene, iki sene, geçen sene çok iyi bir altyapı kurduk. Altyapı takımımız iyiydi. Şampiyon olduk 14 yaş grubunda. Onları gönderdik buraya. bu sene de amatörde çalışıyoruz. Emek veriyoruz. Gecenin on birinde, on ikisinde buraya geliyor bu çocuklar. Başkanım da sağ olsun her türlü bize o konuda desteğini verdi. Ne söz verdiysek yerine getirdi. O yüzden mutluyuz. Bir finalimiz kaldı. İnşallah onu da geçip BAL ligini istiyoruz biz. Niksar'ın olayından dolayı biz BAL Ligini istiyoruz artık. İlçemizde bunu bekliyoruz. Başkanım çok uğraşıyor stat konusunda. Her türlü mücadeleyi veriyor ama inşallah BAL Ligi'ne çıkınca biraz daha elimiz güçlü olacağını düşünüyorum. Kendi sahamız olmadığı için biz bütün maçlarımızı deplasmanda oynadık. Çocuklarımız başardılar. Emek verdiler. Sağ olsunlar ayaklarına sağlık. Lige başlarken herkesin aklında Ayışığı ve Erbaa 2023 takımları Final oynar deniliyordu. Şuanda Yeşilyurt ve Pazar takımları fianl oynayacak. Biz kendimizin kuvvetini ve gücümüzü biliyorduk. Sadece bazı maçlarda sahaya yansıtamadık. Yoksa bizim takımımız bu grubun iyi takımıydı. Üçüncü sırada bitirdik ama önemli olan buralardı. Biz onları hedeflemiştik. Çalışmalarımızı ona göre yaptık. Bu maçları nasıl oynayacağını oyuncularım gördüler. Biliyorlar. Çoğu altyapıları iyi almış oyuncular, bu maçlar böyle oynanıyor. Finaldeyiz. Rakip Pazarspor, izledik. onlar da futbol oynamaya çalışan bir takım. Bizim için daha güzel futbol olacağını tahmin ediyorum. Final maçına yakışır bir maç olacak. İki takım da aynı şartlarda oynayacak. İki takım da aynı şartlarda oynayacağı için bizim oyuncularımız da çoğu o zemini, o sahayı gördüler. Güzel olacak, stat atmosferi de güzel olacak inşallah. Seyircilerimiz de gelecekler. Onlarla bütünleşip BAL ligini istiyoruz. Bizim amacımız bu.” değerlendirmesinde bulundu.