Galatasaray ile Fenerbahçe, 2023 Turkcell Super Kupa finalinde karşı karşıya geldi. Ancak Fenerbahçe, maçın başında sahadan çekilme kararı aldı. 

Trabzonspor maçının ardından yaşanan olayların etkisiyle, Fenerbahçe yönetimi 2 Nisan'da Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı düzenledi ve üyelerden alınacak adımlar için yetki aldı. 3 Nisan'da Ali Koç başkanlığında toplanan yönetim kurulu, karar doğrultusunda maçın ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması durumunda U19 takımıyla sahaya çıkacaklarını açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin taleplerini kabul etmeyince, sarı-lacivertli ekip, karşılaşmaya U19 takımıyla çıkmaya karar verdi. 


Galatasaray ile Fenerbahçe, 2023 Turkcell Super Kupa finalinde karşı karşıya geldi. Maçın 1. dakikasında Mauro Icardi'nin attığı gol ile Galatasaray 1-0 öne geçti. Golün ardından, Fenerbahçe'nin A takımı temsilen sahada bulunan oyuncuları, teknik heyetten gelen talimatla sahadan çekildi. Bu ani karar, maçın seyrini değiştirdi ve tartışmalara yol açtı. 

2024 Okul Sporları Genç A Boks Türkiye Şampiyonası, Düzce'de başladı 2024 Okul Sporları Genç A Boks Türkiye Şampiyonası, Düzce'de başladı

Fenerbahçe'nin sahadan çekilme kararı sonrası Hakem Volkan Bayarslan, maçı tatil etti. Galatasaraylı oyuncular, saha ortasında kutlama yapmaya başladı.

TFF'nin, bu olayın ardından izleyeceği yol haritası merak ediliyor. 

TFF Futbol Müsabaka Talimatnamesi İlgili Maddeleri

Madde 22 - Hükmen Yenik Sayılmalar

a) Müsabakanın ilan edildiği sahaya belirlenen saatte 9 (dokuz) kişiden az bir kadro ile çıkmak ya da müsabaka esnasında herhangi bir sebeple takımın sahadaki futbolcu sayısının 6 (altı) kişiye inmesi (Bu durumda müsabakaya devam edilmez.)

Madde 23 - Hükmen Mağlubiyet Sürecinde Uygulanacak usul ve sonuçlar

3) Bu talimatın 19. maddesi (Güvenlik nedeniyle müsabakaların tamamlanamaması maddesi) kapsamı dışında kalan hükmen mağlubiyet kararlarını vermeye Disiplin Kurulları yetkilidir.

4) Hükmen yenik sayılma halinde galip gelen takım lehine 3 gol verilir. Hükmen yenik sayılan takım, gol atmış olsa dahi hiçbir golü geçerli kabul edilmez. Hükmen galip gelen takımın üçten fazla attığı goller geçerli olarak kabul edilir.

Madde 26 - Müsabaka Sonuçlarının Tescili

1) TFF tarafından düzenlenen veya izin verilen müsabakaların sonuçları, TFF tarafından tescil edilmeden geçerli sayılmaz.

3) TFF, Uluslararası Futbol Oyun Kuralları'nın öngördüğü süreç içerisinde herhangi bir nedenle tamamlanamayan müsabakaların sonuçlarını, müsabaka görevlilerinin raporlarına ve gerektiğinde yapılacak araştırmaya göre karara bağlar ve ilan eder.