"Gazeteci Hilal Kaplan, 2023 yılında Tevfik Emre Sarı ile evlendi. Tevfik Emre Sarı kimdir, ne iş yapar? Hilal Kaplan'ın yeni eşinin kariyeri ve özel hayatı hakkında detaylı bilgiye ulaşın."

Hilâl Kaplan Kimdir?

Hilâl Kaplan, 15 Ağustos 1982'de İstanbul'da doğdu. Aslen Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga köyünden bir çiftin çocuğudur. Eğitimine İstanbul'da Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi'nde başlayan Kaplan, 2004 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun oldu. Başörtüsü yasağının üniversitelerde tartışıldığı 2008 yılında, iki arkadaşıyla birlikte "Söz Konusu Özgürlükse Hiçbir Şey Teferruat Değildir: Biz Henüz Özgür Olmadık" başlıklı bir bildiri yayımladı. 2009 yılında, "On the 'Undead' Father of Turkey: The Impossible Mourning of Young Atatürkists" başlıklı teziyle Boğaziçi Üniversitesi'nden sosyoloji yüksek lisans derecesini aldı.

Kariyeri

Hilâl Kaplan, gazetecilik kariyerine 2009 yılında Taraf gazetesinde köşe yazarı olarak başladı ve burada 2011 yılına kadar çalıştı. Ardından, 2011-2015 yılları arasında Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Televizyon kariyerinde, Berat Özipek ve Markar Esayan ile birlikte Hilâl TV'de "Gayriresmî" adlı programı, Barış Yarkadaş ve Salih Tuna ile TV Net'te "Muhalif" adlı programı hazırladı. Beyaz TV'de "4 Kadın 1 Erkek" programında ve a Haber kanalında "Her Yöne 80 Dakika" programında yorumcu olarak bulundu.

2013 yılında Çözüm Süreci sırasında oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti'nde Ege Bölgesi üyesi olarak görev yaptı. Günümüzde, Sabah ve Daily Sabah gazetelerinde köşe yazarlığı yapmaktadır. 14 Temmuz 2021 tarihinde TRT Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmıştır. Ayrıca, Pelikan grubu üyesi olduğu iddia edilmektedir.

Özel Hayatı

Hilâl Kaplan, 2007-2022 yılları arasında Süheyb Öğüt ile evli kaldı ve bu evlilikten iki çocuğu oldu. 2023 yılında Tevfik Emre Sarı ile evlendi.

Kitapları

Hilâl Kaplan, yazarlık kariyerinde çeşitli kitaplar da kaleme almıştır. Bu kitaplar arasında:

  • Henüz Özgür Olmadık: Başı Açık Kalbi Kırık Hikayeler... (2008)
  • Türkiye'nin Ölmeyen Babası: Atatürkçü Gençliğin İmkansız Yası (2011)
  • Rojbaş, Parev, Şalom, Merhaba, Selamün Aleyküm (2014)
  • Ailenin Adı Yok ya da Neden Feminist Değilim? (2021)

Ödülleri

Hilâl Kaplan, kariyerinde çeşitli ödüller almıştır. Bunlar arasında:

  • Hormonlu Domates Ödülleri Yazar/Basın Ödülü (2010)
  • Burç İletişim Ödülleri Yılın En Beğenilen Aktüel Yazarı Ödülü (2012)
  • Türkiye ve Ermenistan Diyalog Ödülü (2012)
  • Anadolu Medya Ödülleri Yılın Köşe Yazarı Ödülü (2018)
  • Sezai Karakoç Sosyal Medya Ödülleri Milli Gazeteci Ödülü (2021)
  • Anadolu Medya Ödülleri Yılın Kitabı Ödülü (2021)

Hilâl Kaplan eşi Tevfik Emre Sarı Kimdir?

Tevfik Emre Sarı, "Emre Efser" müstear ismiyle Milat Gazetesi'nde yazılar yazan bir yazardır. Aynı zamanda sosyal medyada aktif bir kullanıcı olup, Twitter'da "Emre Efser" adıyla tanınmaktadır. Her çarşamba Erem Şentürk gibi isimlerle birlikte Twitter dinleme odasında sohbetler düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulunur. Bu sohbetlerde çeşitli konular üzerine fikirlerini paylaşır ve takipçileriyle etkileşimde bulunur.

Hilal Kaplan'la İlişkisi

Hilal Kaplan, geçtiğimiz temmuz ayında akademisyen Süheyb Öğüt ile anlaşmalı olarak tek celsede boşanmıştı. Kaplan, bu boşanmanın ardından, Çekmeköy’deki villasında aileler arasında düzenlenen bir törenle Tevfik Emre Sarı ile evlenmiştir. Bu evlilik, Hilal Kaplan’ın mahkeme dosyasındaki soyadı değişikliğinden anlaşılmıştır. Anadolu 51. Asliye Ceza Mahkemesi’nde eski eşi Süheyb Öğüt ile birlikte müşteki olarak katıldığı bir davada, Hilal Kaplan'ın soyadının Sarı olarak değiştiği görülmüştür.

Bu bilgiler, Hilal Kaplan'ın kişisel hayatındaki değişiklikleri ve Tevfik Emre Sarı ile olan ilişkisini göstermektedir. Emre Sarı, sadece yazarlık ve sosyal medyada aktif olmakla kalmayıp, aynı zamanda Hilal Kaplan ile evlilik yoluyla da tanınmaktadır.