Call of Duty Oyunları, Xbox Game Pass Kütüphanesine Gelebilir Call of Duty Oyunları, Xbox Game Pass Kütüphanesine Gelebilir

Google, yapay zeka aracı Gemini'nin insan görüntüleri oluşturma özelliğini geçici olarak durdurdu. Şirket, aracın hatalı tarihsel görüntüler ürettiğini belirledikten sonra bu adımı attı. Özellikle ABD'nin kurucu liderleri veya Nazi dönemi Alman askerlerinin resimlerini isteyen kullanıcılar, farklı ırklardan insanların görüntülerini elde ettiler. Bu durum, Google'ın yapay zekanın kasıtlı olarak beyaz insanları tasvir etmekten kaçındığı yönündeki komplo teorilerine yol açtı.

Google konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gemini'nin görsel oluşturma özelliğiyle ilgili son sorunları çözmek için çalışıyoruz. Bu süreçte, insan görüntülerinin oluşturulmasını duraklatacağız ve geliştirilmiş bir sürümü yakında yayınlayacağız" ifadelerine yer verdi.

Şirketin bu adımı, yapay zeka modelinin tarihi görsellerdeki yanlışlıklar nedeniyle özür dilemesinden hemen sonra geldi. Kullanıcılar, talep ettikleri tarihi grupların veya figürlerin aslen beyaz olan görsellerini istediklerinde, beklenmedik şekilde farklı ırklardan kişilerle karşılaştılar.

Google, Gemini'nin insan görüntüleri oluşturma yeteneğini geçici olarak durdurarak, yapay zeka modelinin daha doğru ve güvenilir hale getirilmesi için çalışıyor. Yeniden yayınlanacak olan geliştirilmiş sürümün, kullanıcıların beklentilerine daha uygun sonuçlar üretmesi bekleniyor.