Tokat’ın Niksar ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Günebakan köyünde iki ayrı heyelan meydana geldi. Evlerde oluşan çatlaklar nedeniyle AFAD ekipleri köye gelerek inceleme yaptı. İlçe jandarma ekipleri tarafından alınan tedbirler kapsamında,  42 tane ev boşaltıldı. 12 ev tamamen kullanılamaz hale geldi, cami yıkıldı. 
Yaşanan olayın ardından birçok evin duvarında ve yollarda çatlaklar meydana geldi.

"Resmi makamlar tarafından yapılmayan açıklamalara itibar etmeyin" 

Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde meydana gelen heyelanlar, büyük bir felakete neden oldu.  Tokat'ta toprak kayması sonucu birçok evin yıkıldığı köyle ilgili deprem iddiaları köy muhtarı Şevket Cebeci tarafından yalanlandı. Resmi makamlar tarafından yapılmayan açıklamalara itibar edilmemesini isteyen köy muhtarı Şevket Cebeci konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  "Köyümüzde meydana gelen  toprak kayması sonucu 12 ev tamamen kullanılamaz hale gelmiştir. Camimiz, minaremiz yıkılmıştır.  Tedbir amaçlı 42 tane evimiz boşaltılmıştır. Bu olay ev sahiplerini etkilediği kadar,  Günebakan Köylü herkesi psikolojik  olarak etkiledi.  Çeşitli kaynaklarda bunun bir heyelan olmadığı, Erbaa, Niksar, Reşadiye fay hattının kırılmasından dolayı meydana geldiği söylenmiş.  Bu köy halkında büyük bir tedirginlik yaratmıştır. Bunu yetkili bilim adamlarına sorduk, bilgi edindik, bizde bu olaya vakıf değiliz. Söyledikleri şey şu; bu olayın kesinlikle deprem fay hattıyla hiçbir alakası yok, tamamen zemin sıvılaşmasından kaynaklanan bir toprak kaymasının olduğu söylendi. Halkımız tür açıklamaları resmi kaynaklardan duymadığı sürece kesinlikle bunlara itibar etmesin."

Tokatlı Murtaza Kalender, İstanbul  Turizm Derneği'nin Başkanı oldu! Tokatlı Murtaza Kalender, İstanbul  Turizm Derneği'nin Başkanı oldu!

Köyün yeni yerlerşim yeri neresi olacak?

Köyün yeni yerlerşim yeri ile ilgili bilgiler veren Muhtar Şevket Cebeci, "Günebakan’da yeni yerleşimin nerelere yapılacağı konusunda biz insanların yarasını sarmaya çalışıyoruz.  Heyelan olayından sonra son teknolojik cihazlarla köyümüzde inceleme yapıldı. Önümüzdeki hafta köyümüzün tamamının  yer altındaki durumu açıklanacak. Buna göre hangi bölgelerin heyelan alanı olduğu tespit edilecek. Önümüzdeki hafta çıkacak olan bu sonucu değerlendireceğiz.  Sonuçlar çıkmadan herhangi konuda çıkacak haberlere inanmayın, resmi makamlardan yapılmayan bilgilere kesinlikle itibar etmeyin.   Bu heyelan nedeniyle iki mahallenin birbiriyle bağlantısı kesildi.  100 metre olarak yürüyeceğimiz yol şuanda 5 kilometreye çıktı.  Bunu kısaltmak için şuanda devletin tüm imkânları burada. Tokat Valiliği ve Niksar Kaymakamlığı nezdinde  devletin tüm makamları burada. 50 personelin üzerinde çalışan ile çok sayıda iş makinesi ile devlet tüm imkânlarıyla  köyümüzdeki sıkıntıları gidermek için çalışmaktadır.  İlk günden itibaren elektrik verildi. Bağlantı yolu yapılana kadar hali hazırda kullanılan 
5 km arazi yolumuzda şuanda çalışmalar devam etmektedir.  Bu sıkıntılı günlerde resmi kaynaklardan duyulmayan hiçbir habere itibar edilmemesini isterim.  Halkımızın yaşadığı bu sıkıntıyı Valilik ve Kaymakamlık nezdinde tüm resmi makamlar ile halletmeye çalışacağız.  Tabi üzücü bir durum ama tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır." dedi.