(Haber-Foto: Mustafa Işık)

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilimize kazandırılan yaklaşık 110 milyon lira maliyetli, 2 bin 500 kişilik Kapalı Spor Salonunun inşaatı hızla yükseliyor. Yeniyurt Mahallesinde 17 dönüm alana kurulacak spor salonu zemin, 1 kat ve asma kattan oluşacak ve büyük salon haricinde 4 ayrı antrenman salonu yer alacak. Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Tokat 1’nci sıra Milletvekili adayı Yusuf Beyazıt, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, İl Başkan Yardımcıları ve Merkez İlçe Başkanı Hal Karşısında yapımı devam eden Kapalı Spor Salonu inşaatında incemeler de bulundular. Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eger’den bilgiler alan Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Tokat 1’nci Milletvekili Yusuf Beyazıt, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu basın açıklaması yaptı.

YUSUF BEYAZIT: “TOKAT ÜNYE YOLUNUN ÜNYE AYAĞININ İHALESİ YAPILACAK”

Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Tokat 1’nci sıra Milletvekili adayı Yusuf Beyazıt, “bir taraftan siyasi çalışmalar yaparken bir taraftan da ilimizdeki yatırımları buna benzer projeleri takip ediyoruz. İnşallah Tokat'ımızı çok farklı bir noktaya getirmenin gayreti içerisindeyiz. Dün Sivas'a gittik. Ulaştırma Bakanımızla, Cumhurbaşkanı Yardımcımızla, yine son Başbakanımızla Tokat'a yapılması gereken yatırımları değerlendirdik. Özellikle Çamlıbel Tüneli'yle ilgili sözler aldık. İnşallah bu pazar günü de Tokat Ünye yolunun Ünye ayağının ihalesi yapılacak ve inşallah o da hayırlı uğurlu olacak ülkemize ve şehrimize.” dedi.

“SPOR SALONUMUZ DEPREME TAM DAYANIKLI OLARAK YAPILDI”

2500 kişilik Kapalı Spor Salonu hakkında da açıklama yapan Beyazıt, “burası sizin de gördüğünüz gibi aşağı yukarı yüzde altmışı tamamlandı ve yedi dönüm üzerinde yaklaşık olarak 20 milyon lira bir bedelle ihalesi yapıldı. 2500 kişilik bir spor salonu olarak şu anda bu onarım işlemleri devam edecek, iki tane antrenman sahası var. Engelli ve refakatçilerle ilgili yine salonlar var. Ve burada yapılan hizmetler bu anlamda son derece önemli. Zannediyorum Temmuz, Ağustos gibi bitecek ve 2500 kişilik kapalı spor salonu, yüzde yüz kapasite artırmasıyla uluslararası bütün müsabakalara açık haline gelecek. Sadece ulusal değil, başka ülkelerden gelecek. Gelecek olanlar da bu anlamda bunu değerlendirme hadisesi yapılmış olacak. Ve uluslararası buralara gelen insanlar şehrimizi aynı zamanda turizm ve kültür noktasında katkılarını da sağlayacak. Şu anda bütün ilçelerimize yüzme havuzları ondan sonra gençlik merkezlerinden ve inşaatları da devam ediyor. Daha geçen hafta yine aynı bu çalışma içerisinde Gençlik Spor Müdürümüz Ankara'ya gelerek bu yatırımların hepsinin takibini de yaptı. Yüz dönümlük yerde belediyemizle iş birliği içerisinde Uluslararası atletizm sahası yapılacak, onun da şeyleri onaylandı. İnşallah 50 milyon olarak ve o da hemen şehrimize belediyemizle beraber yapacağız. Tokat'ta buna benzer çalışmalarımızın hepsini yakından takip edeceğiz. Havaalanımızın, uluslararası havaalanı olmasıyla beraber bu daha çok illere, daha çok sefer sayılı uçaklarla seyahat etmenin de yollarını değerlendirmelerini yapmış olacağız. Şu anda Tokat'ta hem okullar noktasında hem güçlendirme hem de inşaatlar noktasında biliyorsunuz bu çalışmalar devam ediyor. Bize o zamanlar deniliyordu ki Türkiye'deki bütün şehirlerden yapılan okul sayısı kadar burada hem yeniden inşaat hem de güçlendirme çalışmalarımız oldu. Tokat bir deprem bölgesi, bizim yavrularımızın, çocuklarımızın okuduğu okullarda bu insanlarımız en güvenli, en sağlam okullarda binalarda okusun diyerek bütün bu çalışmalar yapıldı. Buradaki bizim spor salonumuz da yine depreme tam dayanıklı olarak yapıldı. Allah muhafaza bunlara da güvenlik içerisinde sağlanmış olacak. Bunların sadece ulusal değil uluslararası olması noktasıyla da şehrimizin bir hizmeti tamamlamış olacak.” şeklinde konuştu.

“TOKAT’I BİR SPOR ŞEHRİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Tokatlıların hayali olan Yeni Şehir Stadyumu kazandırma konusuna da değinen Anayasa Komisyonu Başkanı Beyazıt, “Yeni Şehir Stadyumu ilgili biz, Gençlik Spor Bakanlarımızdan sözü almıştık. O konuyla ilgili iki tane yer konusu gündeme geldi. Birisi üniversite yeriydi ki oranın yapılması maliyet artışı söz konusu oldu. Şu anda deprem hadisesi olmamış olsaydı onun da temelini atıp inşallah onu da kazandıracaktık. Ama depremden sonra yapacağımız en önemli işlem o olmuş olacak. Bir de şu andaki bizim stadın olduğu ilgili bir değerlendirme projemiz vardı. Bu şehre çok büyük bir kültür merkezi kazandırmanın gayreti içerisindeydik. O projemiz de işte dediğim gibi deprem dolayısıyla biraz değerlendirildi. Şehrin tam orta noktasına büyük bir alanın otoparklarıyla, yollarıyla sıkıntı olacağını düşünerek o konuyla ilgili de biraz bir beklemeye aldık. İnşallah önümüzdeki günler içerisinde sadece stat değil Kültür merkeziyle bir turizm ve spor merkezi haline gelecek. Zaten şehrimiz biliyorsunuz bizim belediyemizin Tokat Belediye Plevnespor Futbol Takımı da Bir üst lige çıktı. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. İnşallah Tokat’ı bir spor şehri haline getireceğiz. Başkanımız da zaten bu konularda gayretli bir şekilde bunları takip ediyor. Merkezi hükümet ve yerel yönetimlerde belediyelerimizle beraber belediyemizle beraber el birliğiyle, işbirliğiyle bunların gayreti içerisinde olacağız.” diye konuştu.

“BURADA ÇOK GÜZEL BİR ESER ORTAYA ÇIKTI”

Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Tokat 1’nci sıra Milletvekili adayı Yusuf Beyazıt’ın konuşmasının ardından görüşlerini dile getiren Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, “Başta Cumhurbaşkanımıza. Daha sonra bu işin takibini yapıp bu güzel hizmetin gelmesinde büyük emeği olan değerli başkanımız olmak üzere değerli vekillerimize ve bakanlığımıza onların buradaki temsilcisi değerli müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Tabii burada bir de şöyle bir ortak beraber yapılan bir çalışmanın ürünü. Bunu da söylemek isterim. Şu anda burada bulunduğumuz alan belediyemize ait olan bir alan. Ve bu proje geldiğinde ve uygun ve en böyle hem de ileriye dönüp de şehrin gelişme bölgesinde bir yeri yapalım diye düşündük. Çünkü bizim Hüseyin Akbaş spor salonumuz var merkezde. Biraz şehrin diğer tarafında bir başka salonumuz var. Bir de bu tarafa doğru da bir başka salon yaparak daha böyle ayrı üç bölgede spor alanları oluşturalım demiştik. Bu bölgede de böyle bir şey olunca Sayın Başkanımız belediyemize ait olan bu yerde böyle bir şey yapalım diye söylediler ve biz de belediye meclisimizce alınan karar doğrultusunda buranın tahsisini bakanlığımıza yapmak suretiyle burada bu güzellik oluştuk. Burası olmasaydı bu yatırım aksayacaktı, bunun benzerini Stadyumda yaşadık, yaşıyoruz. Yer konusunda bir eksiğimiz olmuştu, şimdi onu da tamamlayıp inşallah Stadyum ile ilgili girişimleri inşallah yapacağız. Burada çok güzel bir eser ortaya çıktı, 120 Milyon ve bu rakam artabilir. 2500 kişilik bir salon olacak. Tabi ki bundan da hem şehrimiz hem de sporcularımız buradan faydalanacak. Hayırlı uğurlu olmasını istiyorum, Ak Partimizi ve Tokat’ta ki Ak Partimizi izleyemeye devam edin.” ifadelerine yer verdi.