(Haber: Bekir Binbaş)

 

Hizmet İş Sendikası Tokat Şubesi Başkanı Resul Demir, Almus Belediyesi’nde yaptıkları toplu sözleşmenin ilklere imza atılan ve işçinin yüzünü güldüren bir sözleşme olduğunu vurguladı ve Almus Belediye Başkanı Bekir Özer’e teşekkürlerini dile getirdi.

            Hizmet İş Sendikası Tokat Şubesi Başkanı Resul Demir, gazetemize yaptığı açıklamasında Almus Belediyesi’nde görevli şirket çalışanları için bu sene ilk defa yemek ücreti verileceğini, kurban bayramında 2 bin TL yardım, 52 yevmiye sendika ikramiyesi alınacak olmasından ötürü tüm belediyelere örnek teşkil edecek bir toplu sözleşmeye imza atıldığını belirtti. Toplu sözleşme sonrasında Almus Belediyesi’nde en düşük işçi ücreti 11 bin TL civarında oldu. Kadrolu işçilerde 14 bin TL ile 15 TL bandında ücret ödenecek.

            Hizmet İş Sendikası Tokat Şube Başkanı Resul Demir’in gazetemize açıklaması şöyle oldu:

            “Almus Belediye şirketi ve Almus Belediye Başkanlığı kadrolu işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmelerimizi yaptık. Şirket personeli çalışanlarımız ilk defa yemek ücreti olarak 75 tl/gün net ücret, kurban bayramında 2000 tl bayram yardımı, 52 yevmiye sendika ikramiyesi aldı. Almus Belediye Başkanı Bekir Özer’e tüm üyelerimiz adına çok teşekkür ederim. Yapılan toplu sözleşme ile en düşük işçi personel maaşı 11.000 TL civarında oldu. Bu miktar kadrolu işçilerde 14000-15000 TL bandında gerçekleşti. Üyelerimizin de bu koşullarda gayet memnun olduğu sözleşme ilkleri bünyesinde barındırmakta. Değerli Belediye Başkanımıza bir daha tüm arkadaşlarım ve Yönetim Kurulum adına teşekkür ederim. Bu örneklerin tüm belediyelerimizde de gerçekleşmesi noktasında gerekli girişimlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Emeği geçenlere teşekkür eder, başarılar dileriz.”