On iki yıldır her ayın son Cuma akşamı bir araya gelen Almuslular Sohbet Sofrası müdavimlerinin her toplanmada mutlaka Almus ile bağlantısı olan misafirleri de oluyor, Almus ve problemlerini konuşuyorlar.  

Yılın son toplantısını yapan müdavimlerin sohbet toplantısının açılış konuşmasını yapan Ömer Faruk Aybek; “Almuslular Sohbet Sofrası toplantılarımızın son bir yılında Soframızda CHP Milletvekili Kadim Durmaz, MHP Milletvekili Av. Yücel Bulut ve AKP milletvekili Av. Mustafa Arslan ile İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergis, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ve İl Gençlik ve Spor Müdürü Haşim Eger ile bu misafirlerimizi Almus ilçemizde temsil eden ilçe teşkilat yöneticileri ve ilçe müdürleri misafir oldular. Sayın Milletvekillerimiz, Almus için yapılaması gereken her yatırımın yakın takipçisi olduklarını, Almus’un imar ve istihdamı için, Tokat turizmine can suyu olması için, Baraj gölünün doluluk oranının Almus ve Kazova’yı mağdur etmeyecek düzeylerde muhafazası için, Almus ilçemizin alt yapı hizmetlerinin üst düzeyde olması için mümkün olan gayret ve desteklerinin daim olduğunu söylediler. Misafir olan kıymetli il müdürlerimizin de hizmet ve sorumluluk alanlarında gözle görünür pozitif ayrımcılık ile Almus ilçemize gerçekleştirdikleri yatırımlarını izlemekteyiz. Kıymetli Milletvekillerimize, siyasi partilerin Almus ilçe teşkilat yöneticilerine, Soframıza teşrif eden kıymetli İl müdürlerimize ve Almus’ta ki temsilcileri, ilçe yöneticilerimize ilgi, destek ve gayretleri için Almuslular sohbet sofrası Müdavimleri olarak teşekkür ediyoruz.” dedi.

Almuslular Sohbet Sofrası müdavimleri misafirleri ile tanışma bölümünden sonra Almus Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan’a Almus ile ilgili çeşitli sorular sordular. Sorulan bu sorular üzerine Almus Kaymakamı Seyhan; “Almus Hükümet konağımızın 2023 yılı yapım programına gireceğine ve ihalesinin yapılacağına inanıyorum, yapılacak hükümet konağına Kaymakamlık, Adliye, Milli eğitim Müdürlüğü, Maliye, Tapu, Nüfus ve ilçe Tarım ve Orman müdürlüklerinin yerleştirilmesi planlandı.  Kaymakamlığımız imkânlarıyla ilçemizin kasaba ve köylerinde ki otuz cem evinin yarım inşaatları tamamlanarak, tamir ve bakımları yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Kaymakamlığımızın da desteği ile Almus ilçe merkezine Almus belediyesinin öncülüğünde cem evi inşaatına başlandı, inşaata vatandaşlarımızdan yoğun şekilde ayni yardımlar geliyor. İhalesi yapılan Almus 112 Acil servis ile Sağlık Hizmetleri hizmet binasının yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı, inşaatı başladı, Almus ilçe merkezinde ki eski lise binasına yıkım kararı alındı ve yıkılarak yerine bu yıl içinde Halk Eğitimi merkezi yapılacak. Almus ilçe merkezinde emniyet müdürlüğünün eski yerine İmam hatip ortaokulu yapımı ihalesi yapıldı inşaata başlanılacak. Güreş eğitim salonumuz faaliyete geçti ve sporcularımız il ve Türkiye dereceleri alıyor. Yarı olimpik yüzme havuzumuz tamamlandı. Personel görevlendirilmeleri başladı. 2023 yılı ocak ayından itibaren hizmet verecek ve öncelikle ilçemizin bütün öğrencilerine yüzme kurslarında eğitim vereceğiz. Ciddi bir ihtiyacımız olan KYK yüksek öğrenci yurdu için Tufantepe bölgesinde arsa tahsisi yapıldı. İnşaatın başlaması için ihaleyi bekliyoruz. Düzenlediğimiz Kaymakamlık Voleybol turnuvasına onbeş voleybol takımı katıldı ve yoğun ilgi gördü. Almus-Tokat karayolumuzun daha sağlıklı hale getirilmesi için girişimlerimiz devam etmekte, Baraj gölünün ve çevresinin temiz kalması ve kaçak avcılığa karşı mücadelemiz sürüyor, kış mevsimi dolayısıyla yağacak kar ile mücadele ekiplerimiz hazırlıklarını tamamladı. Hiçbir yerleşim yerimizde bir mağduriyete fırsat vermeyeceğiz.” dedi.

Her ayın son Cuma akşamı, Almus merkezli farklı bir konu üzerinde sohbet eden, soran sorgulayan ve çözüm yolları bulmaya çalışan Sohbet sofrası gurubunda Avukat Nuri Karaca, Eğitimci Yazar Ömer Faruk Aybek, İşadamı Siyasetçi Mustafa Çakır, İşadamı Ak Parti Eski İl Başkanı Eşref Armağan, Tokat CHP Eski İl Başkanı Dursun Aytaç, Diş Hekimi Mehmet Ürkmez, Dr. Hasip Sapçı, Eczacı Mustafa Asrlan, İl Spor Emekli Şb. Md. Celal Yurdakul, Devlet Hastanesinden Emekli Personel Şefi Üzeyir Akti, Çevreli Belediyesi Eski Başkanı Ercan Gürel, Kınık Belediyesi Eski Başkanı Hacı Yusuf Geçene, Alin Otelleri Müdürü Ertuğrul Altun, İşadamı Fazlı Tazegül, İş Adamı Mhp İl Bşk.Yrd. Ahmet Akcan, Tokat İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Ünsal Durupınar, Almus Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hasan Barış ve SGK'da Uzman Ömer Faruk Ulu sofrada sohbete katıldılar.