(Haber-Foto: Mustafa Işık)

İlkbahar mevsiminin gelmesiyle pazar tezgâhlarında görücüye çıkan çiçekler, görenleri cezbediyor. Tokat Yeni Meydanı’nda satışa sunulan çiçekler görüntüsü ile dikkat çekiyor. Onlarca çeşit çiçeğin yer aldığı tezgâh rengârenk görüntüsü ile adeta gökkuşağını andırırken, evlerinin bahçelerini ve balkonlarını süslemek isteyen vatandaşlar ise çiçeklere yoğun ilgi gösteriyor.

Vatandaşların çiçeklere gösterdiği ilgiden memnun olduğunu ifade eden Çiçek satışı yapan esnaf Mustafa Asar, “Süs bitkilerine talep var. Çok güzel satış oluyor. Şebboy, Karanfil, Menekşe, Şeker çiçekleri oldukça yoğun satılıyor. Bahçe için Karanfil, Papatya ve Menekşeleri tavsiye ediyorum. Kabir ziyaretlerinde de tercih edilebilir.” dedi.

MUSTAFA ASAR: “GÜNEŞLİ HAVAYI GÖREN VATANDAŞLARIMIZ SAKSISINI, TOPRAĞINI ALIYOR”

Çiçek satışı yapan esnaf Mustafa Asar, "Şu anda biraz rağbet hafif kısıtlı. Ama tabii ramazandan sonra güzel olacağını düşünüyoruz. Baharın gelmesiyle insanlar, kendilerini balkona ve bahçelere atıyor. Bundan dolayı genel olarak renkli dış mekân çiçekleri tercih ediliyor. Sardunya, papatya, şebboy, kadife, melisa, aslanağzı, kalanchoe ve potinya çiçekler genel olarak en çok tercih ediliyor. Çiçekler tezgâhlara gelince bahar tam anlamıyla girmiş oluyor. Güneşli havayı gören vatandaşlarımız saksısını, toprağını alıyor, bağına, bahçesine, evinin camının önüne çiçeğini koyuyor. Baharın gelmesiyle birlikte mevsim çiçeklerimizi tezgâhlarımıza dizdik. Müşterilerimizi bekliyoruz. Fiyatlar ise 10 TL ile 40 TL arasında." diye konuştu.