(Haber-Foto: Mustafa Işık)

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanı Murat Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun ilimizde gerçekleştirdiği Miting, Milletvekili Adayları ve yerel gündemle alakalı basın açıklamasında bulundu.

BAŞKAN MURAT YAZICI: “İLİMİZ TARİHİNDE YAŞANMIŞ OLAN EN HEYECAN DOLU MİTİNGLERDEN BİRİSİYDİ”

İl Binasında yapılan açıklamasında Yazıcı, “Pazartesi günkü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayımız, İBB Başkan Ekrem İmamoğlu’nun Tokat Mitingindeki yoğun katılımları için Tokatlı hemşerilerimize teşekkür ediyorum. İlimiz tarihinde yaşanmış olan en heyecan dolu mitinglerden birisiydi. Hem katılım sayı anlamında hem de gençlerimizin miting alanındaki heyecanları, onların o coşkularını görmek bizleri ayrıca motive ederek bizleri heyecanlandırdı. Programımız dolu dolu geçti, Ekrem Başkanın Tokat’a gelmesiyle birlikte başlayan programlar geçti. Daha önce sizlere duyurduğumuz programlarda yoğunluktan dolayı yapamadık. Taşhan’da yapacağımız program iptal oldu ve Başkan Ekrem İmamoğlu onlara ayrı bir mesaj illetti. Kendilerinden ben de hem Ekrem Başkanın adına hem de şahsım adına bir özür diliyorum. Yoğun kalabalık yüzünden içeriye güvenlik tedbirleri alamayacakları için giremeyecekleri belirtildi. Bundan dolayı iptal etmek zorunda kaldık. Onun dışında STK Başkanları ve muhtarlarımızın çoğunun katıldığı İftar programımız gerçekleşti. Akabinde gençlik buluşması oldu, özel bir toplantı olarak organizasyon yapılmak istendi ama yoğun talepten dolayı orası da bir miting alanına dönüştü. Heyecanlı idi ve bizim de moral ve motivasyonumuzu çok yükseltti. Bundan dolayı gençlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

SAHADA HER ALANDA OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Milletvekilleri adayları hakkında bilgiler veren Başkan Yazıcı, “Bildiğiniz gibi milletvekili adaylarımızın sıralaması belli oldu. Listelerimiz Pazar günü 17.00’da YSK’ya teslim edildi. Birinci sırada mevcut Milletvekilimiz Sayın Kadim Durmaz, ikinci sırada Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı’nın danışmanlığını yapan ve önceki dönem İl Başkanımız Duran Kum, üçüncü adayımız postane müdürlüğü yapmış Ayhan Karabekiroğlu, dördüncü sırada Milletvekili adayımız daha önce Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış ve İzmir Belediyesi’nde çalışan Mehmet Ali Kocaoğlu ve beşinci sırada da Niksar ilçemizden Cem Çıtak beyefendi oldu. Tokat’ın tamamını yansıtmaya çalıştığımız, Tokat’ımızdaki tüm seçmenleri listemizde göstermeye çalıştığımız bir liste oluşturuldu, genel merkezimiz tarafından. İnşallah seçimde de güzel bir çalışmayla onların performanslarıyla Genel Merkezin bizlere katacağı destekleriyle Genel Başkanımız ve 13’üncü Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizlere belirleyeceği yol haritası üzerinden bir seçim propagandası ve seçim dönemi planlanıyoruz. 32 gün gibi bir zamanımız kaldı, bu takvimi dolu dolu geçireceğiz. Sahada her alanda olmaya çalışacağız. Ulaşamayacağımız köy, mahalle ve seçmenimiz olmaması için bir program geliştiriyoruz. Dün son detayları konuştuk, bugün adaylarımız sahada olacaklar.” şeklinde konuştu.

“BAHARI KANDİLDEKİLERLE GETİRMEYECEĞİZ AMA HÜDA PAR’I MECLİSETAŞIYANLARIN İÇLERİ RAHAT OLACAK MI?”

İl Başkanı Murat Yazıcı, MHP Tokat Milletvekili Adayı olan Yücel Bulut’un, ‘Baharı Kandildekilerle getirecekler.’ Sözleri üzerine, “Cumhur İttifakı Partisinden bazı adayların bu topraklara baharı Kandille mi getireceksiniz gibi bir söylemi olmuş. Öncelikle şunu belirtmek işitiyorum ki, bu topraklara bahar gelecek. Bundan yana halkımızın içi rahat olsun. 15 Mayıs’ta hem Tokat’ımızda hem de Türkiye’miz de bahar gelecek ve bunu hep beraber de yaşayacağız. Bu baharın gelmesinde bizim kandille hiç ortaklığımız olmamıştır, bu sözleri söyleyen Milletvekili Adayı öncelikle ortaklarından HÜDA PAR’I meclise taşırken onlara söylesinler. Biz listelerimizde hiçbir PKK’lı veya başka terör örgütü sempatizanı yapan kişiyi barındırmıyoruz ama bildiğimiz kadarıyla bazı partilerin listelerinde HÜDA-PAR adayları mevcut. Bunları meclise nasıl taşıyıp içleri rahat ediyorsa öncelikle seçmenlerine bunu anlatsın. “diye konuştu.

CHP VE MİLLET İTTİFAKI OLARAK SONUNA KADAR BİR MÜCADELEMİZ İÇERİSİNDEYİZ

Sözlerinin sonunda CHP Tokat İl Başkanı Murat Yazıcı, “Yerel anlamda Tokat’ta yapmamız gereken çok şey var. Değiştirmemiz gereken hem ilimiz anlamında hem de ilçelerimiz anlamında dokunulması gereken çok sıkıntımız var. Bu mücadelemizi veriyoruz, vermeye devam ediyoruz. Tokat’ın daha yerde olması için, Tokat’ın gelişmesi için biz CHP ve Millet İttifakı olarak sonuna kadar bir mücadelemiz içerisindeyiz.” ifadelerine yer verdi.