CUMHUR İTTİFAKINDA YER

ALAN İL BAŞKANLARI KONUŞTU

 

Coşkulu alanda ilk önce Cumhur İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin il başkanları açıklamalarda bulundu.

AK Parti Tokat İl Başkanı Ali Özer, MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek ve BBP Tokat İl Başkanı Mustafa Omalar sahnede zaferlerini kutlayarak açıklamalarda bulundu

BU DEMOKRASİ ŞÖLENİNİN DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK

AK Parti Tokat İl Başkanı Ali Özer  "Değerli il başkanları, teşkilat mensuplarımız, hanımefendiler, beyefendiler bu memlekete gönül vermiş değerli hemşerilerim, değerli vatandaşlarım hepiniz hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Şüphesiz en büyük teşekkürü katılımla sandık başına giderek ülkesinin ve kendisinin geleceği tercihini sandığa yansıtan vatandaşlarımıza selam ve saygılar olsun. Dünyada eşi ve benzeri olmayan bir demokrasi şöleni ile seçimin ikinci turunu tamamlayarak cumhurbaşkanımıza tekrar yetki veren bu aziz millete şükranla selam olsun. 14 Mayıs'ta da Cumhuruna sonsuz ve güçlü bir destek veren kıymetli aziz milletimiz bu seçimde  aynı desteği göstermiş ve Türkiye Yüzyılı'nı yeniden başlatmıştır. Ve bu seçimi bekleyen şer odaklarının sevinçlerini kursaklarında bırakarak bu seçimin aynı zamanda hak ve batılın seçimi olduğunu da gösterdiniz. Sizler bu seçimde sadece Türkiye'yi değil, Kudüs'ü, Türk devletlerini ve İslam coğrafyalarını da yalnız bırakmadınız" dedi.

TARİH YAZACAKLARDI, TARİH OLDULAR

MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, "Kıymetli Tokatlı hemşerilerim, seçim mücadelemiz final kazanmıştır. Şunu bilmemiz lazım birileri tarih yazacağız diyordu onlar artık tarih oldu. Genel başkanımızın bahsettiği gibi önce ülkem ve milletim, sonra partim diyen bir Devlet Bahçeli'nin sizlere selamını getirdim. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Hayırlı akşamlarınız olsun. Zaferimiz kutlu olsun" şeklinde konuştu.

MEVZU VATANSA DÜNYANIN ŞAHDAMARINI KESERİZ

Büyük Birlik Partisi Tokat İl Başkanı Mustafa Omalar, "Birileri bu vatanın şehit kanıyla sulanmış aziz topraklar olduğunu bilmiyor. Neden bilmiyor biliyor musunuz; vatan aşkı maya gibidir, sütü bozuklarda tutmaz. Evet değerli hemşerilerim şimdi diyorlar ki bu memlekette Erdoğan kazanırsa bu memlekete yeniden bir operasyon düzenleyeceğiz diyorlar. Kimler düzenleyecekmiş kendini bilmezler, dengesizler, içerideki yandaşlarından da güç kuvvet alarak bu memlekete askeri operasyon düzenleyip memleketi dizayn etmeye çalışacaklarmış. Ey hainler,  sesleniyoruz size duyun bizi Tokat Cumhuriyet Meydanı'ndan, Alperenlilerin, Ülkücülerin, Mücahitlerin Recep Tayyip Erdoğan'ın dava arkadaşlarının sesini duyun buradan, duyun, duyun. Mevzu toprak vatan olursa dünyanın şah damarını kesmesini de biliriz evvelallah. Çok kıymetli hemşerilerim buradan, tüm dünyaya, birlik ve beraberliğimizi göstermek için, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'i ile, Alevisiyle, Sünnisiyle hepimizin kardeş olduğunu bildirmek için sizlerden bir söz istiyorum. Bizi yıllarca emperyalist, küresel sermayenin uşaklığına mahkûm etmek isteyen güçlere karşı ben Türk'üm Türk esir olmaz, ben Türk'üm, Türk bayraksız olmaz, ben Türk'üm, Türk ezansız olmaz, ben Türk'üm, Türk hürriyetsiz olmaz diyor musunuz? Diyecek misiniz? Tanrı Türk'ü korusun. Yüce Mevla'm bu memleketi birlik ve beraberlikle ilelebet yaşatsın. Bu millet bu necip millet asla kimseyi ötekileştirmeden herkesi kardeş gibi gördü. Nifaklar sokanlar oldu. Onlar da bu gece boyunu ölçüsünü aldı. Bitti artık hepimiz kardeşiz. Hepimiz biriz. Türk'ün özü var olsun, Tanrı Türk'ü korusun. Varlığın Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene. Hepiniz sağ olun var olun. Allah'a emanet olun. Zaferiniz kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

 

+++

VEKİL BEYAZIT; TÜRKİYE

YENİ BİR YÜZYILIN EŞİĞİNDE 

AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, yaptığı konuşmada Türkiye'nin yeni bir yüzyılın eşiğinde olduğunu vurguladı.

Beyazıt, konuşmasında "Tokat Meydanı diyor ki ey Batı! Türkiye'yi bölmek istedin, parçalamak istedin. Ama buradan yiğit ve yürekli bir ses veriyorum, bu ses Tokat'ın sesidir. Ve bunlara diyor ki ey Batı, artık gideceğin yer yok. Yeni bir yüzyıl kuruluyor. Recep Tayyip Erdoğan'la yeni bir bin yılın ayak sesleri bu seslerdir. Bu sesler öyle bir ses ki, bu ses Mavi Vatan'ın sesidir, Karabağ'ın Azerbaycan'ın olduğu bir sestir. Artık meydanlara Anadolu'ya meydan okuyanlara oradan bir ses veriliyor ki bunlara geçit yok" şeklinde ifadelerde bulundu.

Yusuf Beyazıt, Türkiye'nin güçlü lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" söylemini de hatırlatarak, Tokat'ın desteklerini ve coşkusunu dile getirdi. Tokat Meydanı'nın teröre, ceberut basına ve batının egemen güçlerine geçit vermeyeceğini belirten Beyazıt, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde yeni bir döneme adım attığını vurguladı.

Yusuf Beyazıt, konuşmasını "Burası şehitler yurdu Tokat, Şehitlerin başkenti Tokat diyor. Ben size kurban olurum, bayraklarınıza kurban olurum. Sizin yüreğinize kurban olurum. Ben sizin vatan sevginizle sevgimizle, yiğitliğimizde kahramanlığınıza kurban olurum" diyerek tamamladı.

+++

 

MHP’Lİ VEKİL BULUT’TAN

TOKAT’A SEÇİM TEŞEKKÜRÜ 

Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferi Tokat'ta kutlandı. MHP Milletvekili Yücel Bulut, coşkulu kalabalığa hitap etti. 

28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan'ın oy üstünlüğünü alması, Tokat'ta büyük bir coşkuyla karşılandı. Cumhur İttifakı'nın bir bileşeni olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslendi.

Bulut, konuşmasında Türk milletinin istiklal mücadelesine vurgu yaparak, "İstiklal meşalesinin sönmediğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdiniz" dedi. Topluluğun Türk milletine pusu kuranlara karşı bir araya geldiğini ifade eden Bulut, emperyalizmin karşısında secde etmeyi, küçük menfaatler peşinde koşmayı reddettiklerini vurguladı.

Türk milletine vatan coğrafyası bırakan şehitlerin şerefiyle ve iffetiyle toplandıklarını belirten Bulut, tarihteki kahraman atalarının hatırasını omuzladıklarını ifade etti. Çanakkale'yi geçilmez kılmak için yokluk içinde şehit düşen dedelerin aziz hatırasını taşıdıklarını dile getiren Bulut, birlik ve beraberlik içinde geldiklerini vurguladı.

Bulut, Cumhur İttifakı'nın ortakları olan AK Parti, MHP, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi'nden gelen destekle birlikte tek yürek ve tek bilek olduklarını ifade etti. Türk İslam coğrafyasının kainatın son gününe kadar Türk İslam yurdu olduğunu haykırmaya devam ettiklerini söyleyen Bulut, kalabalığı selamladı.

Konuşmasında zaferin kazanılmasında gösterilen mücadeleye vurgu yapan Bulut, her türlü hakarete, aşağılamaya, tezviratesine ve itibarsızlaştırmaya karşı dimdik durulduğunu belirtti. Zaferin Türk milletine ait olduğunu vurgulayan Bulut, aynı zamanda bölücü terör örgütüne karşı mücadele veren şehitlerin ve gazilerin zaferi olduğunu dile getirdi.

Bulut, konuşmasında Türk milletinin bağımsızlık ve vatanseverlik ruhunu vurgulayarak, seçim sonucunun emperyalizme ve bölücü terör örgütüne karşı bir zafer olduğunu belirtti. Kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihi ve kahramanlık dolu geçmişine vurgu yaparak, "İstiklal meşalesinin sönmediğini" söyledi.

Konuşmasında Bulut, Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığını ilan etme sözü vererek, emperyalizmin müstemleke girişimlerine karşı direnişi sürdüreceklerini söyledi. Aynı zamanda, Türk milletinin tarih boyunca olduğu gibi gelecekte de birlik ve beraberlik içinde hareket ederek güçlü bir şekilde ayakta duracağını vurguladı.

Yücel Bulut, konuşmasını, Türk milletinin geleceğini sadece Türk milletinin belirleyeceğini vurgulayarak sonlandırdı.

+++

 

TOKAT BELEDİYE BAŞKANI EYÜP EROĞLU,

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE CUMHUR İTTİFAKI'NI KUTLADI 

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın seçim zaferini kutlayarak, Tokat'ın ve Türkiye'nin tek yürek olduğunu belirtti. Başkan Eroğlu, kazanılan seçimlerle birlikte Türkiye'nin geleceği için önemli bir adım atıldığını vurguladı.

 

Başkan Eroğlu, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, Tokat'ın 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na verdiği destek için Tokatlılara teşekkürlerini iletti. "Tokat Tek Yürek, Türkiye Tek Yürek oldu, adam kazandı" diyen Eroğlu, cumhur ittifakının Tokatlı hemşehrileri tarafından bağrına basıldığını ifade etti.

Tokat halkının verdiği oylarla sandıkları patlatarak Türkiye'nin yüzyılını başlatacaklarını belirten Başkan Eroğlu, demokrasi bayramının yaşandığını dile getirdi. Ayrıca, Tokatlıların şehit annelerinin ve mazlumların yüzlerini güldürdüklerini, Azerbaycan, Bosna ve Doğu Türkistan gibi kardeş ülkelerin yüzünü güldürdüklerini söyledi.

Eyüp Eroğlu konuşmasında, tarihi liderlerin ve siyasetçilerin yüzünü güldürdüklerini de ifade etti. Abdülhamid Han, darağacına giden Adnan Menderes, Turgut Özal, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu, Devlet Bahçeli ve Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan gibi isimlerin Türkiye'nin yüzünü güldürdükleri için Tokat halkına binlerce kez teşekkür etti.

Başkan Eroğlu, Türkiye'nin geleceği için büyük bir sorumluluk taşıdıklarını belirterek, Tokatlıların birlik ve beraberlik içinde hareket ederek daha da büyük başarılara imza atacaklarına inancının tam olduğunu ifade etti. Tokat'ın güzelliklerini ve potansiyelini ortaya çıkararak, ilçenin gelişimine katkı sağlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini vurguladı.