14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği İlk Oylamasında, Cumhurbaşkanı seçimi için gereken yüzde 50 + 1 oy alan aday çıkmayınca seçimlerin galibi ikinci oylamada belli olacak. 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek oylamada yüzde 49,51 alan Cumhur İttifakı Adayı Ak Parti Genel Başkanı ve 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ikinci sırada yüzde 44,88 oranıyla Millet İttifakı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. Bu turda en yüksek oyu alan aday 13. Cumhurbaşkanı seçilecek.

CUMHUR İTTİFAKI BİR ARAYA GELDİ

            Tokat’ta 28 Mayıs 2023 tarihindeki Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimine hazırlanmak üzere Cumhur İttifakı’nda yer alan Ak Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi temsilcileri “el ele omuz omuza” diyerek çalışmalara başladıklarını duyurdular.

            Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir ve Yücel Bulut’la birlikte Ak Parti İl Başkanı Ali Özer, MHP İl Başkanı Mustafa İpek, BBP İl Başkanı Mustafa Omalar, Merkez İlçe Başkanları Ali Çalışkan ve Murat Yücel, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Milletvekili Adaylarının Pirhan restorandaki buluşmalarına dair fotoğrafı paylaşan isim Yusuf Beyazıt oldu. Milletvekili Beyazıt “28 Mayıs için daha çok çalışarak, daha çok gayret göstererek #TürkiyeYüzyılı'na güçlü ve emin adımlarla hep birlikte yürüyecek, Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı seçeceğiz.” notunu düştü.

 (Haber: Emel Tekbaşoğlu Sürer)