Ramazan ayından önce olduğu gibi İl Müftülüğü personeli tarafından koordineli şekilde Tokat’ta misafir edilen  depremzede ailelerin ziyareti gerçekleştirilip ihtiyaçları gideriliyor ve manevi destek hizmetleri sağlanıyor. Bu bağlamda İl Özel İdaresi Sosyal tesislerinde  ilimizde ikamet eden 300 depremzedenin katıldığı iftar programı düzenlendi.
Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu iftar programında yaptığı konuşmada; “Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, depremin yaralarını sarmak amacıyla devlet millet bütünlüğü içerisinde çok büyük bir yardım seferberliği oluşturuldu. Tokat’ımız gerek deprem bölgesine gerek Tokat’ımıza gelen depremzede kardeşlerimize her türlü yardımı gösteriyor. Tokat müftülüğü ve TDV Tokat Şubesi olarak depremin meydana geldiği günden itibaren hızlı bir şekilde organize olunarak yaraların sarılması için her türlü gayret gösterilmiştir. Bu gün de geçici olarak Tokat’ımıza gelen ailelerimiz için iftar programı düzenledik, Yüce Rabbim ülkemizi korusun, birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi.
İftar programına Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik, Tokat İl Müftülüğü personeli ve depremzede aileler katıldı. Program, iftarların açılmasının ardından depremlerde vefat edenler için yapılan dua ile tamamlandı.