İŞKUR'un temel görevinin istihdamı korumak, artırmak ve işsizlik oranını azaltmak olduğunu belirten İl Müdürü Fındık, her vatandaşın önemsendiğini vurguladı. İl Müdürü Fındık engelli ve eski hükümlü bireylerin istihdamını kolaylaştırmak için "Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje Destekleri" adı altında hibe destekli projeler düzenlendiğini ifade etti. Proje başvurularının 2023/2. dönem için başladığını ve son başvuru tarihinin 09 Haziran 2023 olduğunu belirtti. Hibe desteğinin kaynağının, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden tahsil edilen idari para cezaları olduğunu açıkladı.

İl Müdürü Fındık engelli bireylerin tarım ve hayvancılık sektöründe en fazla 115 bin TL, diğer sektörlerde 150 bin TL; eski hükümlü bireylerin ise tarım ve hayvancılık sektöründe en fazla 90 bin TL, diğer sektörlerde en fazla 110 bin TL hibe desteği alabileceklerini belirtti.

Projeler, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu tarafından ilk değerlendirmeleri yapıldıktan sonra İŞKUR Genel Müdürlüğü'ne gönderileceğini söyledi. Başvuru yapacak adayların uygulamalı girişimcilik belgesine sahip olmaları, emekli olmamaları, son 1 yılda vergi mükellefi olmamaları ve icra dosyasının bulunmaması gerektiğini belirtti.

Proje rehberi ve ilgili dokümanların www.iskur.gov.tr internet sitesinde yer aldığını ve iş ve meslek danışmanlarının vatandaşların sorularını cevaplamak için hazır olduğunu söyleyen İl Müdürü Fındık engelli hibe proje başvurularının e-Devlet üzerinden yapılacağını, eski hükümlü bireylerin ise projelerini Denetimli Serbestlik Müdürlüğü aracılığıyla İŞKUR'a ulaştırmaları gerektiğini belirtti.

Her engelli veya eski hükümlü bireyin başka bir kişiyi istihdam edebilme potansiyeline sahip olması nedeniyle "Engelli ve Eski Hükümlülerin Kendi İşini Kurma Hibe Desteği Projesi"nin İŞKUR tarafından büyük önem taşımakta olduğuna dikkat çeken Fındık, bu nedenle, şartları taşıyan neredeyse tüm projelerin Genel Müdürlük tarafından onaylandığı belirtildi. Tüm başvuru yapacak vatandaşlara başarılar dileyen İl Müdürü Bekir Fındık, proje desteklerinin il ve ülke ekonomisi için hayırlı olmasını temenni etti.

Haber: Esra Binbaş Çakmak