Tokat Gazeteciler, Televizyoncular ve Radyocular Dernek Başkan Yardımcısı ve Tokat Hürsöz Gazetesi ve Sesimiz Gazetesi sahibi İlhan Uluözlü ve Tokat Güneş Haber Gazetesi sahibi Kemal Özdilek, Medical Park Tokat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. N. Bilal Durmaz'ı ziyaret etti. Ziyarette gündemle alakalı sohbet edildi.  Uluözlü, “Dr. N. Bilal Durmaz'a misafirperverliği için teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Aday Adayı olacağını kamuoyuna ilan eden Dr. N. Bilal Durmaz, ziyaret vesilesiyle Tokat’ın ihtiyaç duyduğu, destek verilmesi gereken hususları sıraladı. CHP’nin iktidar olması, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması için Tokat’ta ve Türkiye’nin her sathında elinden gayreti göstererek çalışacaklarını vurgulayan Dr. Durmaz “ülkemizde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri olacak. Bu meyanda, SHP döneminden beri yaklaşık 30 yıldır siyasetin içinde olan biri olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olması ve Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması noktasında yöremizde ve etkimiz olan Türkiye’nin her sathı mahallinde hem partimizin hem Genel Başkanımızın başarısı için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” dedi.
Dr. Nafiz Bilal Durmaz’ın gazetemize yaptığı açıklamaları şöyle oldu:
“Siyaset çok büyük bir ekip işidir. Herkese dokunmaktır, sevgidir, duygudur, gönül bağıdır. 40 yıldır sağlık sektöründe yaptığım hizmetlerle Tokat’ta neredeyse iletişim kurmadığım hane yok denecek kadar azdır. Bu 40 yıllık özgeçmişimde tüm hemşehrilerime, hatta il dışından gelen değerli komşu illerin vatandaşlarına en samimi şekilde, en üst düzeyde sağlık hizmeti sunmaya çalıştık. İnsanların daha sağlıklı, mutlu ve refah içinde yaşaması için katkıda bulunmaya çalıştık. Buradan yola çıkarak ilimizin Türkiye’deki genel ekonomiden daha çok pay alması, yerel ekonomimizin daha da gelişmesi, ihracatın daha çok artması, daha yerli üretim yapılması adına gayret edeceğim.
Bu mealde ilimizin en önemli sorunu işsizlik konusunda ilimize daha nitelikli yatırımcı gelmesi hususunda çaba sarf etmek suretiyle, sivil toplum örgütlerimizle, esnaf odalarımızla, ticaret ve sanayi odamızla, ticaret borsamızla ve tüm diğer sivil toplum örgütlerimizle, belediyelerimizle birlikte Tokat’a daha çok yatırım gelmesi, işsizliğin daha azalması, milli gelirden daha çok pay alma noktasında da elimden gelen çabayı göstereceğim.
Ayrıca, özellikle havaalanımızın açılması sonrasında hava ulaşımın kolaylaşmasıyla yurt dışı hasta potansiyelini geliştirme noktasında ciddi çalışmalarımız var. Aynı zamanda yurt dışından öğrenci getirerek onların eğitiminde, ülkelerine birer turizm elçisi olarak dönmeleri için bir takım çalışmalarımız var. 
Tokat’taki CHP İl ve İlçe örgütleriyle işbirliğiyle onlara da ziyaretler yapmak suretiyle yöremizin, İlçelerimizin, köy ve kasabalarımızın sorunları ve çözüm önerilerini inşallah hızlı bir şekilde hayata geçirmek arzusundayım. Tokat’ın her yöresini karış karış bilen birisiyim, sorunları gören biriyim. Çözümleri hayata geçireceğiz.
Tokat’ın Merkez ilçesi yaklaşık 204 bin nüfusu ve 150 bin seçmeniyle çok büyük bir çevre. Çok dinamik bir hayat var, 35 bin öğrenci, üniversitemiz, çok sayıda kamu kurumu, OSB’de yüzeli iş yeri, her kademede binlerce çalışan var. Hatta Tokat’ta OSB’de benim de okullarım var, çok iç içeyiz. OSB’nin mevcut hali ve sorunlarıyla hemhaliz. OSB’nin yetmediği, yeni yatırımcılara yeni alanlar açılması noktasında inci bir sanayi bölgesi açılması çalışmaların hızlandırılması, hem bürokratik hem işlevi kolaylaştıracak destekler verilmesi inancındayım.
Tarım OSB kurulması için yapılan çalışmaları destekliyorum. Sadece üretmek yetmez, paketlenmesi, saklanması, taşınması gibi süreçlerin de profesyonel bir şekilde yapılarak ürünlerimizin daha değerli bir biçimde Türkiye ve Dünya piyasasına sunulması noktasında, tarladan, çiftçiden başlayarak son noktaya kadar ulaşılmasında desteğe ihtiyaç olduğu inancındayım. Bu destekleri de en uygun şekilde nasıl olacaksa verilmesi noktasında elimden gayreti göstereceğim.
İlimizdeki hayvan varlığının, hayvancılığın daha çok geliştirilmesi inancındayım. İlimizde maalesef Veteriner Fakültemiz yok, hayvan hastanemiz yok. Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi kurulması için bir çaba gösterilmesi gereklidir.  Bu noktada da gene elimden gelen gayreti göstereceğim.
İlimizde turizm daha çok gelişmesi, kaplıca ve sıcak su varlıklarımızın önce Türkiye’ye sonra Dünyaya tanıtılması, sunulması noktasında profesyonel bir destek gerektiğine inanıyorum. Bu şehrimizin refahını yan kollarıyla beraber ulaşım, restoran sektörü gibi çok sayıda sektörü zincirleme olumlu etkileyecektir. Bunun da önemli olduğuna inanıyorum.
Jeotermal ısıtma sistemi ile seracılığın daha çok gelişmesi konusunda başlayan çalışmaların teşvik edilmesi ve hızla çiftçilerin bu konuda bilgilendirilmesi kanaatindeyim.
Çok sayıda verimli arazisi ve ovası olan Tokat’ın tamamının damla sulama sistemine geçilerek su kaynaklarının verimli kullanılması, vahşi sulamanın artık geçmişte kalması, yeni çağdaş modern tarım yapılması için çiftçilerimizin hem eğitilmesi hem kredilendirilmesi noktasında desteklenmesi gerektiğine inanıyorum.
Tokat’ta özel sektör teşvik edilerek gübre fabrikası ve hayvan yem fabrikaları kurulması noktasında çalışmalar yapacağım. Köyde yaşayan gençlerimizin sosyal sigortalar ve bağ-kur primlerini devletin ödemesi şartıyla, köydeki genç nüfusun daha çok yerleşmesi, köyüne daha çok sevgiyle bağlanması ve göç etmemesi için destek verilmesi kanaatindeyim. Hem Ankara’da hem Tokat’ta çaba göstereceğim.
Yapılacak çok iş var. Bir Hastane kurdum, yeni doğan yoğun bakım hizmeti getirdim. Eğitime, meslek lisesi eğitimine emek verdim, sağ olsun devletimin destekleriyle birçok zorluğa rağmen hayata geçirme imkanı bulduk. Biyomedikal sektörünün büyümesi, ihracı noktasında merkez olması için çaba göstereceğim. Herkesi kucaklayan, kırsal kesimde yaşayan insanların başta olmak üzere hizmetin herkese ulaştığı, daha müreffeh yaşacağı mutlu bir Tokat şehrinin olmasında elimden geleni yapacağım.
Tokat çok büyük tarihi ve kültürel mirasa sahip. Tarihi misyonunun daha çok öne çıkarılması için bir Sanat Sokağı olsun istiyorum. Sanatçıların, ressamların, heykeltıraşçıların, müzisyenlerin, karikatüristlerin sürekli olarak kullanacağı, başta Köprübaşı, Taşhan veya Sulusokak olmak üzere Sanat Sokağı yapılmasının Tokat’ın Dünyaya tanıtılmasında çok önemli katkıları olacağı inancındayım.”