Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 yaş okullaşma oranının yükseltilmesine yönelik yapılan çalışmalar doğrultusunda Tokat’ta Mobil Anasınıfı öğrencilerimizin hizmetine sunuldu.

Bir anasınıfında olması gereken malzemelerle donatılmış araçta, okul öncesi çağındaki öğrencilere öğretmenler tarafından eğitim veriliyor.

Tokat’ta 10 köyde toplam 32 öğrenciye eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla hizmet veren Mobil Anasınıfı, haftanın 5 günü köylerdeki okul öncesi öğrencilerini ziyaret ediyor.

1 rehber personel ve 2 öğretmen ile köy yollarına çıkan Mobil Anasınıfı, öğrencilerden büyük ilgi görüyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in belirlediği hedef doğrultusunda yapılan çalışmalar ile Tokat’taki 5 yaş okullaşma oranı yüzde 99’a ulaştı.

Bakan Özer konuyla ilgili yaptığı açıklamada okul öncesi eğitimin öneminden bahsederek; “Okul öncesindeki eğitim sadece bilişsel becerileri arttırmıyor. Okul öncesine erişen bireylerin okul öncesine erişmeyen bireylere göre eğitimde ve istihdamda kalma süreleri çok daha yüksek. Ama en önemlisi suça bulaşma oranları daha düşük. Biz okul öncesi eğitime ağırlık vererek sadece eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmiyoruz. Çok daha donanımlı bir şekilde becerilerini güçlendirerek yetiştirip Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılında çok daha iddialı bir ülke olma adına çok önemli bir yatırım yapıyoruz.” dedi.

İlimizde faaliyet göstermeye başlayan Mobil Anasınıfı ile köylerdeki öğrencilerimizin okul öncesi eğitime ulaşmaları, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve 5 yaş okullaşma oranının yükselmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Ayrıca bu uygulama ile ailelerin okul öncesi eğitimin önemi konusunda bilinçlendirilmesi de hedefleniyor.

Tokat’ta ayrıca taşıma merkez anasınıfı uygulaması da faaliyete geçirildi. Uygulama kapsamında Artova, Erbaa ve Tokat merkezdeki okul öncesi öğrencileri uygun okullara taşınarak okullaştırılıyor.