Erbaa SpKulübü Futbol Takımı elde etmiş olduğu bu başarılar ile İlimizi 2016-2017 sezonunda 3.Ligde temsil edecektir.

Erbaaspbir sezonu grubunda şampiyon tamamlayarak üçüncü lige çıkmak için play off mücadelesi oynamaya hak kazanmış ve üçüncü grup şampiyonu Araklı Karaderespile oynamaya hak kazandı. Elazığ Atatürk Stadyumunda oynanan karşılaşmayı 1 – 0 kazanan Erbaaspüçüncü lige çıktı.

Orta alan mücadelesi şeklinde başlayan karşılaşmada 8. Dakikada Hasan Uğur Kardal sakatlanarak Yerini Barlas Yener’e bıraktı. Barlas Yener ise oyuna girer girmez bulduğu pozisyonda güzel bir kafa vuruşu yaptı fakat Araklı Karaderespor kalecisi topu kornere atmayı başardı. 30. Dakikaya kadar oyunu kendi sahasında kabul eden Araklı Karaderespbu dakikada uzun atılan topta defansın arkasına sarktı ve Habib ile karşı karşıya kötü bir vuruş yaparak topu auta attı. İlerleyen dakikalarda da gol sesi çıkmadı ve ilk yarı 0 – 0 tamamlandı.

İkinci yarıya adeta fırtına gibi başlayan Erbaaspor 46. Dakikada Barlas Yener ile golü buldu, fakat maçın hakemi ofsayt gerekçesiyle golü vermedi. 50. Dakikada ise sağ taraftan faul kazanan Araklı Karaderespetkili birta yaptı, kale önüne gelen topu defansımız kornere attı. Maçın başından itibaren aşırı derecede sert oynayan Araklı Karaderespor çok sayıda faul yaptı. Dakika 61’i gösterirken Uğur ile yüzde yüzlük bir pozisyondan yararlanamadık. Güzel paslar ile ceza alanına giren Erbaaspor’da Uğur kaleci ile karşı karşıya kaldığı bom boş pozisyonda pas vermek isteyince defans topu kornere gönderdi. Baskısını ilerleyen dakikalarda iyice arttıran Erbaaspor dakikalar 64’ü gösterirken Mustafa Ünver ile golü buldu ve 1 – 0 öne geçti.


Dakikalar 77’yi gösterirken saha bir anda karıştı. Futbolcular birbirlerini iterek üzerlerine yürüdü. Hakem ise futbolcuları zor sakinleştirdi. 79. Dakikada Ali Ömür sahadan çıktı ve Murat Saykal girdi. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca maçı Erbaaspor 1 – 0 tamamladı ve üçüncü lige çıktı.