Ak Parti Tokat Milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusunu gerçekleştiren 52 isimden biri olan Tokatlı gazeteci hemşehrimiz Hüseyin Kömür, gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

            Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç ile siyaset üzerine sohbetinde, neden aday olduğuna dair söylemlerde bulunan Ak Parti Tokat Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Kömür, gençleri öne çıkardı. Gençlerin gelecek için siyaset kurumundan ve siyasetçiden beklentilerini iyi okumak, beklentileri karşılayacak bir tutumla onlara umut olmak gerektiğini anlattı.

            Ak Parti Tokat Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Kömür, gençlerle ilgili konuşmasında “gençler bu şehri seviyorlar. Siyasetçinin, devleti yönetmeye talip olanların görevi şehrinde doğan şehrinde büyüyen ve şehrinde yaşamak isteyen insanlara alan oluşturmaktır. Şehirde yaşayan gençlerimizdeki moralsizliğin şehirden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü şehirden kaynaklı olsa da bu şehri terk ederler. En büyük kaygıları ekmek kaygısıdır. Bizim şehrimizin, gençlerimizin olumlu, ılımlı mesajlara ihtiyacı var. Biz buradayız. Sorunlarınız varsa birlikte çözeriz, denilmeye ihtiyacı var.” söylemlerini kullandı.

            Ak Parti Tokat Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Kömür’ün gazetemizi ziyareti vesilesiyle yaptığı açıklamaları şöyle oldu:

            “Şimdi şöyle bir şey var. Herkesin bir projesi oluştu gençlerde. Ve projelerin hayata geçmemesi onlar için hayal kırıklığı oluşturuyor. Kafelerde oturuyorlar, sabah akşam bir şey konuşuyorlar. Ama ertesi gün hayata geçirebilecek kimseleri olmadığını gösteriyorlar. Yani biz bunu nasıl geçireceğiz? Burada abileri olarak bizler devreye girmemiz gerekiyor, siyasetçiler olarak. Yani şehrin hayalini ileriye taşıyacak siyasetçilere ihtiyaç var. Konuşulanların dert edilip, birlikte yapabiliriz diyebilecekleri, önlerine düşecek, hem milletimizin hem devletimizin imkanlarını bu hayallerle birleştirecek siyasetçiler aradıklarını gözlemliyorum bizim arkadaşlarımızın.

Şimdi bu seçimin en değerli seçmeni gençler. Ve gençler çoğu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hatrına oy kullandılar. Ama şimdi sorguluyorlar. Bana ne verebilirler? Milletvekili bana ne verebilir?

Biz nihayetinde yaş olarak orta yaşı tamamladık. Ben kırk altı yaşındayım. Kırk yedi geçiyorum. Bu gençlerin umutlarına ışık yakılabilmeli.

Nasıl yakılabilir dersek, işte savunma sanayi yatırımı yapılacak denilmişti Şenyurt'a. Bu gençlere moral motivasyon için çok önemli. Oraya bir yatırım yapılırsa “ben mühendis olursam burada çalışabilirim, gelişim uzmanı olursam burada çalışabilirim.” diye düşünür İnsanlar kendine hayal kurmak istiyor şehirde.

Şöyle bir şey söyleyelim. Yüksek hızlı trenin Yıldızeli'nde durağı mı olsa bize moral kaynağı olur? Yoksa Zile’de mi olması moral kaynağı olur? Evet yatırımların da şehre direkt etkisi olacak ki gençlerimiz güzellikler yaşasın.

Hüseyin Kömür olarak ben siyasetçi olmam bir yana aynı zamanda gazeteciyim. Ve toplum bilimciyim kendimce. Normalde gençlerimizin ya da vatandaşlarımızın anketlere yansıyan ve yansımayan şeyleri var. Sayın Cumhurbaşkanımız çok önemli bir karar açıkladı. Emeklilere seyyanen ikişer bin lira zam yaptı. En düşük maaş beş bin beş yüz lira iken yedi bin beş yüz liraya çıkarıldı. Bu emeklileri çok mutlu etti. Şehrimiz adına da küçük küçük mutlulukları çoğaltacak, müjdeleri çoğaltacak, umutlar olacak gelişmeler lazım. Şimdi Tokat Havalimanımızı açtık değil mi Sayın Cumhurbaşkanımız katılımıyla. En büyük yatırımlardan bir tanesi. Ama Tokat Havalimanımız yolcu taşıma ile sınırlı kalmasın, nakliye uçakları kalkarak bir saat, iki saat, üç saat sonrasında Tokat'ta üretilen mamülleri yurtdışına götürebilsin. Gençler bunun hayalini kursunlar. Benim gözlemlediğim, sorun ettiğim en fazla problemlerden bir tanesi bu. Çünkü ben siyasal bilimleri okuyan bir oğlun babasıyım. Şu anda üçüncü sınıfta okuyor. Bu çocuk bu şehirle alakalı hayal kuruyor. Ama gerçekleştirmeyle alakalı problemler yaşıyor. Devlet erkanı ya da siyasetçiler bu gençlerin ellerinden tutması gerekiyor. Birinci görevleri bu.

Diğer türlü baktığınız takdirde yirmi yılda Türkiye'yi hem özgürlükler nazarında hem ileri teknoloji nazarında, sivil savunma nazarında, sağlık anlamında, eğitim anlamında uçuran bir Cumhurbaşkanı var. İyi bir liderimiz var, bu liderimizin ufkuna, hayaline, Türkiye'yi yüzyıl hedefine götürürken biz Tokat olarak nereden tutabiliriz? Bunu belirlerse siyasetçi, Tokat'ta onun peşine düşeceğini düşünüyorum. Benim adaylığımdaki ana maksat bu. Ben anlatmak istiyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlet. Türkiye Cumhuriyeti milletini çok seviyorum. Depremde gördünüz Dünyanın neresinde olursa olsun iyilik medeniyetinin çocukları depremde kendilerinden iyilik bekleyen, yardım bekleyen kardeşlerine onlar oradan kaçarken biz oraya ölmeye gittik misali akın akın gittik. Siz yeni geldiniz oradan. Gölbaşı'na gittiniz, Tokatlıların orada ne yaptıklarını gözlemlediniz. Bu güzel milletin o zaman bu güzel devletimizde bu bayrak altında daha mutlu, şikayet etmeden yaşayabilecek bir ortam oluşacağını düşünüyorum. Buna ben inanıyorum. AK Parti iktidarında olmuş bu zaten. Ama son iki bin on sekizden sonra ekonomik krizler, işte iki bin on altıda yaşadığımız darbe girişimi, şimdi iki bin yirmide yaşadığımız pandemi süreci, evrensel krizler, şimdi deprem. Millet de nasıl desem ki yani hani gözlerde bir enerji oluyor ya, tebessüm oluyor ya. O feri sönmüş, mücadele ediyorlar ama ellerinden tutacak, “arkadaş rahat olun, hallederiz. Allah'ın izniyle bu da geçer.” Diyebilecek etrafında adamlar arıyorlar. Bu adamlar olursa ve olayların çözümü noktasında samimiyetimizi koyarsak güzel ülkemizin güzel şehrinde yapamayacağımız herhangi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Siyasi söylemler kolay söyleniyor ama bu şehrin dertleriyle dertlenmek ve tabii bu şehrin kaldırımlarında yürürken “ ooo kardeşim” deyip sarılmak gerek. Sana bir sorunu emanet ettiği zaman, onu çözmek için elinizden geleni yapmak başka bir güzellik. Yani siyaset aslına bakarsanız yük alanıdır, yük veren değildir. Benim Tokat'a bakış açım bu. Eğer bana Tokatlı birisi şu konuyla alakalı bir şey söylüyorsa ben onu rahatsızlığını duyabilmeliyim.

TOKAT, KONTENJAN VEKİL YERİ OLMAMALI

Ve başka bir şey daha var. Ya bunu siyaseten söylüyorum. Tokat kontenjan milletvekilliği yeri olmayı hak etmiyor. Hem iktidar partimiz, AK Parti'mizden hem de muhalefetten bunu özellikle söylüyorum. Tokat'ta hani gençlerimizin o olumsuzluğuna bakıyorum, O Tokat'taki gençlerimizin olumsuzluğunu da giderecek, teşkilatlardan, şehirde yaşayan, iş yapmış, iş adamı olmuş, üretmiş, değer katmış, sorunları çözmüş arkadaşlar Milletvekili olursa şehrimizde siyaseten bu sorunların daha kolay çözüleceğine inanıyorum.”