Sosyal mecrasını aktif kullanan Müfide Ersoy, geçtiğimiz gün de Tokat Kebabı paylaşımı ile dikkat çekti, beğeni ve yorum aldı.

            “YAVRULARIM” diyerek sohbetine başlayan Müfide Ersoy, Tokat Kebabı’nı anlattığı paylaşımında şunları söyledi:

“Dünürümün evine geldim, bağ evine... Gümenek’te. Orada da elleri dert görmesin kebap yapıyorlar. Tokat kebabını görüyor musunuz? Oh misler gibi. Kuyruksuz da olmaz, kuyrukları koyacaksın ki şuradan şöyle şöyle aksın, lopur lopur da yiyelim... Kuyruğu çok seviyorum yavrum! Şimdi de elleri dert görmesin, kebap yapıyorlar ben de üstüne geldim şimdi yardım edeceğim. Allah'ım herkese de mutluluk versin herkese de güzel günler göstersin cümleten kardeşlerimin, ömür boyu yüzlerini güldürsün yavrum. Hepinizi öpüyorum.

Nerede olduğumu nereye gidersem size söylüyorum. Sebzelerimizi şişelere dizdik gördüğünüz gibi. Bu Tokat'a özgü esasen, Tokat'ın kebabı. Tokat’tan başka yerin değil! Gerçi Sivaslılar kebap bizim diyorlar ama.. Yook desin dursunlar. Bak bir tarafım da Sivaslı ama bizim Tokat'ımızın kebap. Doğma, büyüme bu kebap bizim Tokat'ımızın yavrularım.

Şimdi şişleri dizdim böyle sıralı sıralı koyuyorum. Vallahi keşke olsanız yavrularım. Bir sürü. Gelin de beraber yiyelim. Haydi yavrularım bekliyorum hepinizi!

Kebap kuyruk yağsız olur mu?  Misler gibi yatıyor kuyruk patlıcanın üstünde. Böyle böyle diziyorum, biraz emek olmazsa yemek de olmuyor. Sıcakla karşılaşacaksın, yorulacaksın da ama sonunda misler gibi yiyeceksin. Gördüğünüz gibi kebabımız lokum gibi oluyor. Bir şu patlıcana bakın… patatesler kızardı. Şimdi şöyle sıcak sıcak getireyim koyayım. Piştikçe, patlıcan yumuşuyor patates yumuşuyor aşağı inmesin yere dökülmesin diye bak şu patlıcanın ucundaki çöplü yerini taktığında bunları koruyor. Şimdi bunları güzel güzel, yavaş yavaş indiriyorum öyle baştan savma değil. Domatesini sarımsağını da ortaya koyalım yavrularım. Kebap Tokat'ta yenir! Tokat'ımızın şu yerli biberleri, domateslerin güzelliğini görüyor musunuz? Cenab-ı Allah'ım bütün olmayan müslüman din kardeşlerime de nasip etsin, önlerinde bulunsun yavrularım. Önce olmayanlara dua ediyorum Allah'ım hepinizin karnını rahatlıkla, sağlıkla doyurmayı nasip etsin. Sonuna da geldik hadi bize afiyet olsun. Yapın siz de yiyin yavrularım. Öpüldünüz Müfide teyzenizden Allah’a emanet olun yavrularım benim.”