Haber: Seda Batur

Olay dün Yeni Tokat Havalimanı’nda gerçekleşti. Aynı zamanda ticari taksi plakası sahibi olan şahıs özel aracıyla havalimanına gelerek buradan müşteri aldı. Durumu fark eden havalimanı polisi müşteriyi araçtan indirdikten sonra korsan taksiye yaptığı sorgulamada aracın muayenesinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerini korsan taksicinin aracı bağlandı ve para cezası kesildi.

HANGİ TAKSİLER HAVALİMANINDAN YOLCU ALABİLİR?

Havalimanının yolcu taşıma ihalesini alan Tokat Havalimanı Taşıyıcılar Kooperatifi 14 üyesi ve çalışan 7 aracı ile hizmet veriyor. Yürürlükte bulunan Karayolları Taşıma Kanunu, Taşıma Yönetmeliği ve Uygulama Genelgeleri kapsamında Tokat Havalimanı’nda, havalimanı taksilerinin dışında kalan taksilerin yolcu alma hakkı olmadığı belirtildi. Havalimanı harici taksilerin sadece yolcu bırakma haklarının bulunduğu kaydedildi.

BURAYA PARK EDERSENİZ CEZA KAÇINILMAZ

Edinilen bilgiye göre; Havalimanı güzergahında bulunan otoparklara para vermemek için yol üzerine park edilen araçlara da güvenlik gerekçesiyle jandarma ekipleri tarafından ceza kesiliyor ve araçlar bulundukları yerden çekiliyor. Yetkililer araç sahiplerini o güzergaha park etmemesi yönünde uyarıyor.