Merkezi İstanbul’da bulunan İstanbul Niksarlılar Derneği öğrenci burs başvurularının başladığı açıklandı.

Kurulduğu 2011 yılından beri Niksarlı üniversite öğrencilerine burs desteğinde bulunan Niksarlılar Derneği’nin burs başvuruları 9 Eylül – 29 Eylül 2023 tarihleri arasında alınacak. Başvurular yalnızca derneğin resmi web adresi üzerinden on line olarak alınacak, elden ya da posta yoluyla başvuru alınmayacak.

2023-2024 yılı burs döneminin hazırlıklarını gözden geçirmek üzere İstanbul Çekmeköy Ömerli’de bulunan Niksarlı işletmeci Salih Tüzemen’in Arzum Havuz Resrorant’ında bir araya gelen Dernek Yöneticileri her yıl zorlaşan ekonomik koşulların hem burs verenleri, hem de öğrenci ve ailelerini olumsuz yönde etkileyeceğini bu nedenle öğrencilerimiz ve aileleri açısından bu yılın çok zorlu olacağını ifade ederek burs kaynağı bulunması, bursların miktarının çoğaltılması yönünde tüm Niksarlılara öğrencileri desteklemeleri çağrısında bulundular.

Konuyla ilgili Dernek Başkanı Şafak Gümen tarafından yapılan açıklamada; “derneğimizce 2011 yılından bugüne artık gelenekselleşen ve istikrarla her yıl büyüyerek devam eden yeni burs döneminin başlangıcındayız. Bugüne kadar 985 Niksarlı öğrencimiz burslarımızdan faydalanmış. İnşaallah bu yılki burslarımızla sayımızı binlerin üzerine çıkarıyoruz. Bu vesile ile 12 yıldır her türlü olumsuz şarta rağmen, bizlere güvenerek Niksarlı öğrencilerimizle aralarında derneğimizi köprü görevi gören, karşılıksız yalnızca memleket sevgisi ve gençlerimize duydukları önemle destek veren burs bağışçısı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz, minnettarız hepsine.” dedi.

İstanbul Niksarlılar Derneği bursuna en az 4 yıllık devlet üniversitelerinin lisans bölümleri ve tam burslu olmaları şartıyla özel vakıf üniversitelerinin lisans öğrencileri başvurabiliyor. Öğrencinin kendisinin ya da ailesinin Niksar doğumlu ya da Niksar nüfusuna kayıtlı olması da aranan şartlar içerisinde.

Dernekten burs almak isteyen öğrencilerin burs şartları ve başvuruda bulunacağı web linki; https://niksarder.com/istanbul-niksarlilar-dernegi-burs-basvurulari-basladi/